preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šestine Zagreb

 

Kreativnošću do zadovoljstva

 

U OŠ Šestine održano je Županijsko stručno vijeće za izvannastavne aktivnosti na kojem su predavačice predstavile različite mogućnosti kreativnog izražavanja. Radionice su temeljene na edukacijama u sklopu mobilnosti Erasmus +.

 

Učiteljice OŠ Šestine bile su na edukacijama diljem Europe u sklopu svojega projekta Kreativno poučavanje zelenih vještina, a nakon edukacija prikazale su primjere dobre prakse, ono što su naučile na edukacijama i provele u neposrednom radu s učenicima.

Anita Kanić održala je radionicu izrade e-knjige s pomoću alata Book creator. Detaljno je objasnila sudionicima skupa kako izraditi svoju knjigu te pokazala mogućnosti ovoga vrlo jednostavnoga alata. Sudionici skupa samostalno su, korak po korak, izradili svoju knjigu od nekoliko stranica.

Ana Nola Kotur prikazala je sudionicima skupa kako načiniti hvatača snova (dreamcatcher) od elemenata koje nađu u prirodi. Detaljno im je objasnila kako se izrađuje i čemu može služiti u nastavi. Sudionici skupa dodali su i svoje ideje kako i kada rabiti takav oblik rada s učenicima.

Matea Cvitanović održala je radionicu Zdravlje iz prirode u kojoj je objasnila kako se izrađuje sapun i balzam za usne od potpuno prirodnih sastojaka. Sudionici skupa zajedno su izrađivali sapune i balzame te iskazali zadovoljstvo prikazanom radionicom i mogućnost primjene u radu s učenicima.

Suzana Ruško pripremila je radionicu blackout poezije u kojoj su sudionici na kreativan način od jednoga teksta izrađivali svoj tekst. Sudionicima je objasnila proces rada, a oni su samostalno načinili svoje pjesničke uratke te naglas čitali i izložili.

Sudionici skupa bili su zadovoljni radionicama, što su i iskazali u evaluacijskom upitniku, a neke od aktivnosti sigurno će primijeniti u nastavnom procesu ili izvannastavnim aktivnostima.

 

Voditeljica ŽSV-a: Suzana Ruško

 

Primjeri prakse

U OŠ Šestine održano je Županijsko stručno vijeće za učitelje Podsljemena na kojem su predavačice predstavile različite primjere i iskustva iz svoje prakse. Radionice su temeljene na edukacijama u sklopu mobilnosti Erasmus +.

Učiteljice OŠ Šestine bile su na edukacijama u sklopu svojega Erasmus+ projekta Kreativno poučavanje zelenih vještina. Nakon edukacija prikazale su primjere dobre prakse te su drugim učiteljima svog područja pokušale prikazati što su na edukacijama naučile te na koji način su to primijenile u neposrednom radu sa svojim učenicima. Svjetlana Celinšćak ostalim je članovima ŽSV-a nastojala približiti Erasmus + projekte te je
kroz teorijski dio, a zatim i uz raznolike primjere učiteljima prikazala princip Poučavanja na otvorenom te različite primjere kroz različite nastavne predmete.
Ana Nola Kotur prikazala je sudionicima skupa kako načiniti hvatača snova (dreamcatcher) od elemenata koje nađu u prirodi. Detaljno im je objasnila kako se izrađuje i čemu može služiti u nastavi.
Matea Cvitanović održala je radionicu Izrade prirodne kozmetike gdje je objasnila načine i mogućnosti izrade balzama za usne koristeći raznolike prirodne sastojke. Sudionici skupa zajedno su izrađivali balzame te su iskazali zadovoljstvo prikazanom radionicom. Kroz
zajedničku diskusiju otkrivali smo u kojim prilikama se ova radionica može iskoristiti za rad s učenicima te u kojim je prilikama prigodna.
Sudionici skupa bili su zadovoljni radionicama, što su i iskazali u evaluacijskom upitniku.

Voditeljica ŽSV-a: Svjetlana Celinšćak


!

EKO ŠKOLA

 

 

SUVAG

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 9. 2014.

Ukupno: 355207
Ovaj mjesec: 1999
Ovaj tjedan: 479
Danas: 6
PRISJETIMO SE
PORTALI

 

 

POMOĆ U UČENJU MATEMATIKE: 

TONI MILUN   

Antonija Horvatek: Matematika na dlanu

Korisni linkovi


 > Enter
 > Bug


CMS za škole logo
Osnovna škola Šestine Zagreb / Podrebernica 13, HR-10000 Zagreb / os-sestine-zg.skole.hr / ured@os-sestine-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju