preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šestine Zagreb

Login
Tražilica
!

 

EKO ŠKOLA

 

 

SAT

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 9. 2014.

Ukupno: 177294
Ovaj mjesec: 2720
Ovaj tjedan: 9
Danas: 9
POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE

PORTALI

 

 

POMOĆ U UČENJU MATEMATIKE: 

TONI MILUN   

Antonija Horvatek: Matematika na dlanu

JESTE LI ZNALI?

Priloženi dokumenti:
Jeste li znali da....doc

Korisni linkovi
JELOVNIK

Školski kurikul

KUĆNI RED

KRITERIJI

PISANI ISPITI

Popis udžbenika 2018./2019.

  

Stručni skupovi

 

 

PRIJAVA

Carnet

SLOBODNO VRIJEME

    

 

 

 

 

PRILOG NOVINARSKE GRUPE: DAN KRAVATE

Dana 15. listopada u našoj smo školi obilježili Međunarodni dan kravate. Tom nas je prigodom posjetio ravnatelj Academije Cravatice Marijan Bušić i prvi hrvatski veleposlanik kravate, književnik Miro Gavran. Naš je ravnatelj održao uvodni govor, a obratio nam se i Miro Gavran. Nakon njihova govora, započela je priredba. Recitirale su se pjesme, izvodili igrokazi, a svojim su nas nastupom razveselile i navijačice. Posebno nas je obradovala i Kravat pukovnija koja nam je predstavila svoj rad. Nakon priredbe, ukratko smo porazgovarali s gospodinom Marijanom Bušićem koji nas je upoznao sa zanimljivostima vezanim uz kravatu i otkrio nam kako mu je poticaj za osnivanje Academije bila dobro nam poznata rečenica „Kravata je od Hrvata“. Ponosni zbog te činjenice i ispunjenih srca zbog cjelokupnog događaja, s nestrpljenjem očekujemo idući Dan hrvatke!


 

Lara Bartolić i Lucija Ferenec (8.b)

Fotografije se nalaze u fotogaleriji.

DAN KRAVATE

Dragi učenici i roditelji,

ove godine ćemo Dan kravate obilježiti svečanije nego inače!

Ukoliko ste u mogućnosti doći, pozivamo Vas na kratku priredbu koja će se održati u ponedjeljak 15. listopada u 11 sati u središnjem holu škole. Svečanost će uveličati prvi hrvatski ambasador kravate, poznati pisac Miro Gavran, kao i članovi ustanove Academia Cravatica.

Ukrasimo se kravatom i budimo ponosni!

 

IZLET NA SLJEME

U subotu 29. rujna 2018. neće biti redovitih aktivnosti u školskoj dvorani u sklopu programa Vikendom u školske dvorane.

 

Svi su pozvani na izlet na Sljeme (Bliznec - Puntijarka). Sastanak je u 9 sati na Bikćevićevoj stazi kod parkirališta.

 

 

Sandra Petrin, prof.

ALGEBRA

Poštovani učenici i roditelji,

učilište Algebra ove godine nudi izvanškolsku aktivnost “Digitalne akademije” koja će se održavati u prostorima naše škole.

Program je prilagođen svim uzrastima djece u osnovnim školama, a fokusira se ne samo na učenje digitalnih tehnologija već na razvijanje analitičkog razmišljanja, kreativnosti i komunikacije. Od ove školske godine, polaznici Algebre družit će se s 3D printerima, robotima, digitalnim mikroskopima, kamerama i svime što im je potrebno da bezbrižno zakorače u digitalni svijet.

Više informacija o programu možete saznati na: https://www.algebra.hr/junior/kampanje/digitalna-akademija/

Prijavu možete izvršiti na http://www.algebra.hr/junior/programi/prijavi-se/ nakon čega će Vas djelatnici Algebre kontaktirati, kako biste dogovorili termin koji Vam najviše odgovara.

Ovaj vikend provode se besplatne radionice za djecu i predavanje za roditelje. Potrebne prijave preko doljnje poveznice:

https://www.algebra.hr/junior/kampanje/otvoreni-dan-digitalne-akademije-u-zagrebu/

OBAVIJEST

Podsjećamo roditelje učenika koji do 31.8.2018. nisu platili dugovanja prema ugovorima o prehrani i produženom boravku, da iste usluge neće moći koristiti u novoj školskoj godini dok potraživanja ne podmire.

 

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici i dragi roditelji!

Nova školska godina počinje u ponedjeljak 3. rujna 2018. Školska prehrana i produženi boravak će započeti u utorak 4. rujna.

Priredba za prvašiće će biti u 11 sati u predvorju škole, nakon čega će se održati kratke prve informacije za učenike i roditelje. Molimo učenike da ponesu svoje školske torbe kako bi preuzeli udžbenike.

Svi ostali učenici (osim 4. b) u školu trebaju doći u 8.00 te će nastavu imati 3 školska sata (do 10.35). Učenici trebaju donijeti torbe i osnovni školski pribor. Molimo roditelje da u ponedjeljak po djeci jave tko planira jesti u školskoj kuhinji.

Učenici 4. b razreda prvi tjedan su u popodnevnom turnusu i nastava im počinje u 12.30. Prvi dan će imati 3 školska sata (do 15.05).

 

Svima želimo ugodne zadnje dane praznika te radostan i uspješan početak školske godine!

 

 

Podjela svjedodžbi

29.6.2018.

1.a 9,00
1.b 9,00
2.a 10,30
2.b 10,30
3.a 10,30
3.b 10,30
4.a 8,30
4.b 8,30

 

 

 

 
Obavijest za učenike i roditelje

U četvrtak 31. svibnja 2018. državni je blagdan Tijelovo pa taj dan nema nastave.
U petak 1. lipnja 2018. redovit je radni i nastavi dan po rasporedu ovog tjedna.

Ljetna škola PK Medveščak

VIKENDOM U ŠPORTSKE DVORANE

U subotu 26. svibnja 2018. neće biti redovitih aktivnosti u školskoj dvorani zbog završnog sportskog susreta u stolnom tenisu za učenike viših razreda koji će se održati u OŠ Kajzerica s početkom u 9.30 sati.

prof. Sandra Petrin

ODRŽANA SVEČANA PRIREDBA POVODOM STJECANJA SREBRNOG STATUSA MEĐUNARODNIH EKOŠKOLA

U našoj je školi 17. svibnja održana svečana priredba povodom stjecanja srebrnog statusa Međunarodnih ekoškola. Na samome početku ravnatelj je pozdravio sve prisutne te iskoristio priliku kako bi istaknuo i pohvalio učenike koji su tijekom ove školske godine ostvarili značajne uspjehe na izvanškolskim aktivnostima. Učenici od prvog do četvrtog razreda svojim su igrokazima, pjesmom i plesom rastjerali tmurne oblake i podsjetili nas na važnost očuvanja okoliša, a učenici od petog do osmog razreda otpjevali su ekohimnu kojom su jasno poručili: „Zemlji treba brigu dati da nam svoju ne uskrati!“ U završnom dijelu priredbe izvedeno je postrojavanje izviđača i ponosno podizanje Zelene zastave. 

 

 

Fotografije se nalaze u fotogaleriji.

      

 

Uspješni sportaši škole

Učenici Mark Fileš i Lovro Vrbat uspješni su sportaši Karate kluba Kaptol. Među brojnim medaljama ističu se prva mjesta na Prvenstvu Zagreba i Hrvatske, te na drugim međunarodnim natjecanjima. Uz Marka i Lovru treba pohvaliti i Marka Grebličkog uspješnog plivača.

MICRO:BIT natječaj

 LIKE za našu školu! :) 

Hvala!

 

REZULTATI KLOKANA BEZ GRANICA 2018.

Na stranici Hrvatskog matematičkog društva objavljeni su zadaci, rješenja i rang-liste za 2018.

Među 10% najboljih u Hrvatskoj je i 10 učenika naše škole.

Više

objavila: V. Cibula

PROJEKT FINSKA

Projekt Finska uspješno je završio zajedničkom prezentacijom radova u srijedu 25. travnja. U fotogaleriji je nekoliko fotografija koje dočaravaju atmosferu susreta. Projekt je spominjan i u medijima pa donosimo neke od njih.

Članak i prilog na HRT-u: Finska u Šestinama:

 

Na Facebook stranici Finske ambasade stoji objava o proteklom susretu i zahvala našoj školi za suradnju! 

 

 

 

 

OBAVIJEST

Sljedeći utorak 1.5. državni je praznik PRAZNIK RADA. Odlukom Školskog odbora i Godišnjim planom rada škole predviđeno je da dan ranije, u ponedjeljak, nema nastave.

Prvi nastavni dan će biti u srijedu 2. svibnja po rasporedu A-turnusa.

 

Svima želimo ugodne dane odmora!

PROJEKT FINSKA

POSJET DRŽAVNOM HIDROMETEOROLOŠKOM ZAVODU

Učenici petih razreda su u četvrtak 19. travnja 2018. posjetili Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u sklopu terenske nastave iz Geografije (vrijeme i klima). Prilikom posjeta upoznali su se s metodama mjerenja klimatskih elemenata, meteorološkom postajom i instrumentima koji se nalaze u dvorištu Zavoda. Učenici su očitavali podatke s mjernih instrumenata koje im je demonstrirala gospođa Kornelija Špoler Čanić uz pomoć svoje suradnice. U razgovoru s državnim prognostičarima Davorom Samošćancem, Ivanom Havrle Kozarić, Lovrom Kalinom i drugima, učenici su se upoznali s procesom nastanka vremenske prognoze, što je vremenska prognoza i tko je meteorolog. Učenici su postavljali pitanja državnim prognostičarima, saznali su što oni rade, kako izgleda njihov radni dan, kako se pojave na nebu mijenjaju i kako je to povezano s našim zdravljem. Svi koji žele znati više mogu posjetiti internetske stranice Male škole meteorologije.

Antonija Miškulin

NOĆ KNJIGE

DOĐITE U ŠKOLSKU KNJIŽNICU, NA DRUŽENJE UZ KNJIGE,

DANAS OD 17 DO 19 SATI!!!

 

PROLJETNI PRAZNICI

Dragi učenici i roditelji,

danas, 29. ožujka 2018. započinje proljetni odmor učenika koji traje do 6. travnja 2018. Svim učenicima želimo da se što bolje odmore i što lješpe provedu slobodne dane! Nastava se redovito nastavlja od ponedjeljka 9. travnja 2018. prema rasporedu B-tjedna.

 

Svima Vam želimo sretan Uskrs i uskršnje blagdane uz obilje obiteljskog zajedništva!

 

Međunarodni dan sindroma Down

Na prvi dan proljeća 21. ožujka 2018., kao i prošle godine, u školi smo obilježili Međunarodni dan sindroma Down. Ponovili smo osnovne informacije vezane uz sindrom Down, a obuvanjem rasparenih čarapa potaknuli smo se na razmišljanje o međusobnom prihvaćanju različitosti!

Ovo su naši prvašići s različitim čarapicama!

KNJIŽEVNI SUSRET SA SANJOM PILIĆ

Danas, 20. ožujka 2018., našu školu je posjetila književnica Sanja Pilić. Njen bogat književni opus obuhvaća preko 30 naslova što za djecu i mlade, što za odrasle, a neki od njenih romana uvršteni su na popis lektire za osnovnu školu. Dobitnica je brojnih književnih nagrada: „Grigor Vitez“, „Ivana Brlić-Mažuranić“, „Mato Lovrak“, „Kiklop“…

Učenici 7.a, 7.b, 7.c i 6.c imali su prigodu upoznati je i poslušati u opuštenom ozračju. Nasmijali smo se, zabavili se, ali i podsjetili se na sveopću važnost čitanja.

KLOKAN BEZ GRANICA 2018.

Međunarodno matematičko natjecanje  KLOKAN  BEZ GRANICA  održat će se 22. 3. 2018. ( četvrtak )  u 12,30 za 70 prijavljenih učenika.

                                    2. i  3. r.  pišu  60 min.                              

                                    4.r. - 8. r.  pišu 75 min.

                                     Više

                                                                                                                                                                                          objavila: V. Cibula

Sudjelovanje na Lidranu

Hrvatska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva i ove je godine okupila brojne osnovnoškolce i srednjoškolce, buduće pjesnike, glumce i novinare. Na općinskoj razini našu su školu predstavljali učenici 6.c razreda Magdalena Ralić (novinarski rad) i Axel Adam Dubravčić (literarni rad). Magdalenin je rad, intervju s književnicom Bojanom Meandžijom, odabran za županijsku razinu koja se održala 13. veljače u OŠ Antuna Gustava Matoša. Sve pohvale Magdaleni i Axelu!

Razgovor s književnicom Bojanom Meandžijom

TRČI! NE ČEKAJ ME…

„…dijete od pet godina nije zaslužilo da se i u jednom trenutku svog mladog života brine o tome hoće li preživjeti.“

Bojana Meandžija rođena je 4. listopada 1978. godine u Karlovcu. Od 2005. godine stručni je suradnik u izdavačkoj kući Alfa. Prvi roman, Veliki kraljević, objavila je 2007. godine. Autobiografski roman Trči! Ne čekaj me… napisala je sa samo šesnaest godina u vlažnom atomskom skloništu za vrijeme Domovinskoga rata...

Ukoliko intervju želite pročitati do kraja, otvorite ga u privitku.

Magdalena Hadžić, prof.   

 

NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI

U subotu 10. ožujka 2018. učenici sedmih razreda predstavljali su našu školu na općinskom natjecanju podmlatka Crvenog križa u pružanju prve pomoći.
Natjecanje se održalo u OŠ Gornje Vrapče, a naša ekipa brojila je šest članova: Lauru Pavičić (kao vođu ekipe) te Laru Bartolić, Lorenu Zidarić, Lorenu Orešković, Anu Kokot i Leoni Krajinu kao članove ekipe.
Osvojili smo 11. mjesto u prilično jakoj konkurenciji, a razlika u bodovima bila je u tek nekoliko decimala. Dobro smo se zabavili, naučili puno o pružanju prve pomoći i naučili što znači biti ekipa i što je timski rad. Na ovom natjecanju poredak, zapravo, nije niti bitan, nego je važno znati kako unesrećenoj osobi pružiti prvu pomoć ako se ikada zateknemo u takvoj situaciji.

Helena Legvard, prof. biologije i kemije

 

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Zadnje srijede u veljači obilježava se međunarodni Dan ružičastih majica, Pink shirt day – dan posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja.

Ideja je nastala u Kanadi kada je jedan dječak obukao ružičastu majicu kako bi podržao svoju majku oboljelu od raka, ali njegovi vršnjaci to nisu shvatili pa je postao žrtva nasilja. Nakon toga, ružičaste majice su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege i tako su one postale prepoznatljiv simbol ove inicijative.

Prošle godine, Hrvatski sabor je ovaj dan potvrdio kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Pozivamo vas sve da sutra obučete ružičastu majicu ili neki drugi komadić odjeće ružičaste boje, kako bismo se potaknuli na širenje ideje nenasilja.

Ideja nenasilja širi se i našom školom!

POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

U četvrtak 21.2.2018. učenici šestih razreda, u sklopu izvannastavnih aktivnosti Geografske i Etnografske grupe, posjetili su Etnografski muzej u Zagrebu. Kroz Muzej nas je provela muzeološka pedagoginja Silvia Vrsalović.

Učenici su posjetili Muzej s ciljem upoznavanja kultura i civilizacija koje su na području Afrike i Južne Amerike sreli hrvatski istraživači. Vidjeli su bogatu internacionalnu zbirku predmeta koje su poklonili Muzeju braća Mirko i Stjepan Seljan, te Dragutin Lerman. Pojedini učenici su pripremili kratka izlaganja o spomenutim istraživačima, te se aktivno uključili u izlaganje. Potom su učenici obišli zbirku hrvatskog tradicijskog ruha, gdje su prepoznali nošnje iz pojedinih krajeva. Posebno su se oduševili izlošcima iz zagrebačkog Prigorja. Gospođa Vrsalović ih je pozvala da kratko obiđu trenutnu postavu ''Slatko je, med nije; gorko je, nije pelin – o kulturi masline maslinovom ulju u Dalmaciji''. Učenici su sa zanimanjem pratili i aktivno sudjelovali, te nadopunili svoje znanje, a svojim ponašanjem lijepo predstavili sebe, svoju obitelj i školu.

Antonija Miškulin, prof.

 

Kazališna predstava „Generacija“ , Teatar „Tirena“

U našoj je školi 12. veljače za učenike 5. i 6. razreda održana kazališna predstava „Generacija“ u izvedbi Teatra „Tirena“.

Predstava se bavi utjecajem suvremene tehnologije na odrastanje i kvalitetu života tinejdžera. Kroz lik djevojke Iskre koja većinu slobodnog vremena provodi na društvenim mrežama, pratimo njeno otuđivanje od prijatelja i roditelja dok na kraju ne shvati kako je njen svijet sve manje u dodiru s fizičkom realnošću. Predstava govori jezikom mladih i osmišljena je da djecu  potakne na promišljanje i artikulaciju problema kako se nositi s izazovima virtualne stvarnosti i emocijama.

 

Dan sigurnijeg interneta

 

Pozivam sve učenike koji su zainteresirani obilježiti ovaj dan da nam se pridruže u utorak u terminu od 13:15-16:45 u učionici informatike.

Detalje radionica potražite na vratima učionice.

                                                                                                                                                                                                      Učiteljica informatike:

                                                                                                                                                                                                       Anita Kanić

POSJET ZAJEDNICI CENACOLO

U četvrtak 1. veljače 2018. učenici osmih razreda posjetili su Zajednicu Cenacolo u selu Kučari kod Vrbovca u sklopu terenske nastave iz biologije, katoličkog vjeronauka te sata razrednog odjela.
Zajednicu Cenacolo osnovala je 1983. godine časna sestra Elvira u Italiji za pomoć osobama koje su odustale od života zbog raznih razloga, najčešće ovisnosti. Danas u svijetu postoji 61 bratovština u 18 zemalja. U Hrvatskoj postoji 6 muških i 1 ženska bratovština.
Marin i Nikola, štićenici zajednice podijelili su s nama svoja osobna svjedočanstva i pakao života koji su prolazili prije ulaska u zajednicu te mirnoću i smisao koji su našli sada. Prošetali smo njihovom kućom i vidjeli čime se sve bave te kako izgleda jedan njihov dan.
Mislim da nakon ovog posjeta nitko nije ostao ravnodušan te da su nas duboko dirnula njihova svjedočanstva koja nije lako podijeliti s drugim ljudima. Želim im da uspiju u svojim nastojanjima da se vrate u normalan život.

Helena Legvard

Fotografije su u fotogaleriji.

KLOKAN BEZ GRANICA 2018.

Međunarodno matematičko natjecanje  KLOKAN BEZ GRANICA  2018.  
 Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 22. ožujka 2018. u 12,30 održat će se 20. put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica"  za učenike od 2. do 8. razreda. Prijavit se može svaki učenik od 2. do 8.r.  ( s uplatom od 15,00 kn )  kod svog učitelja matematike do 12. veljače bez obzira na uspjeh iz matematike.

Više o natjecanju Klokan

objavila: V.Cibula

NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Školsko natjecanje iz matematike za učenike od 4. do 8.r. održat će se 16. siječnja 2018. ( utorak )  6. i 7. sat u prostorima naše škole. 

Prema rezultatima tog natjecanja odredit ćemo učenike koji će predstavljati našu školu na školskom / gradskom natjecanju.

Više

              objavila: V. Cibula

ZIMSKI ODMOR UČENIKA

Danas, 22. prosinca 2017. zadnji je dan prvog polugodišta! Drugo obrazovno razdoblje počinje u ponedjeljak 15. siječnja 2018. prema rasporedu B-turnusa.

 

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan Božić i svako dobro u novoj 2018. godini!

 

ODMORKO

Program Odmorko zima 2018. dostupan je na mrežnoj stranici Školskog sportskog saveza Grada Zagreba na sljedećoj poveznici

http://www.skolski-sport-zg.hr/odmorko/odmorko/zima/docs/PlakatOdmZim.pdf.

Isto tako na sljedećoj poveznici

 http://bit.ly/2B9sa3G

dostupna je interaktivna karta sa lokacijama i informacijama o programu Odmorko zima 2018.

 

Božićna priredba i sajam

U našoj školi je 13. prosinca 2017. održana je Božićna priredba i sajam. Nastupali su učenici nižih razreda, navijačice i članovi skupine Plesni kristali. Nakon  priredbe, svi zainteresirani zabavili su se obilazeći sajam organiziran u suradnji roditelja, učenika i učitelja.

 

 

Fotografije su u fotogaleriji.

Božićna priredba

VEČER MATEMATIKE 2017.

7.12.2017. naša škola se  5. put pridružila Večeri matematike, projektu Hrvatskog matematičkog društva .

Hvala svim učenicima, roditeljima, bakama i djedovima koji su došli poigrati se s nama, pogotovo 1.r., koji su se odazvali u najvećem broju.

Dobro smo se zabavili i poigrali. Vidimo se i sljedeće godine.

Više

PROSLAVA DANA ŠKOLE: FOTOGRAFIJE

Čaroliju naše bajkovite proslave Dana škole možete pogledati u fotogaleriji. Čestitke svim sudionicima!

PRILOG NOVINARSKE GRUPE

PRIZEMLJENI SUNČEV SUSTAV U ZAGREBU


Dana 17. listopada, učenici sedmih razreda otišli su s profesoricama Marijom Runje i Antonijom Miškulin razgledavati planete Sunčevog sustava, koji su raspoređeni po cijelom Zagrebu. Svojom veličinom i udaljenostima prate svoj stvarni odnos u svemiru. Imali smo priliku posjetiti šest od devet planeta, jer se isti nalaze u samom centru Zagreba. Sunce se nalazi u Bogovićevoj ulici, a do 1971. godine bilo je smješteno ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Sunce je u Zagrebu umanjeno za 696 milijuna puta. Najbliži planet Merkur promjera je 7 mm, smješten je na pročelju zgrade u Margaretskoj ulici. Venera se nalazi na stupu zgrade, na sjeverozapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića i promjera je 17 mm. Zemlju smo pronašli u Varšavskoj ulici, a veća je samo za 1 mm od Venere. Mars je smješten u Tkalčićevoj ulici i velik je 10 mm. Najveći planet našeg sustava, Jupiter, ima promjer 28 mm, a nalazi se na betonskoj ogradi u Voćarskoj ulici. Saturn, promjera 21 cm, nalazi se na betonskoj ogradi u Račićevoj ulici (Maksimir), a od Sunca je udaljen skoro 2 km. Preostala tri planeta udaljena su po nekoliko kilometara od centra Zagreba, ali svakako ćemo drugom prilikom i njih posjetiti. Uran se nalazi u Novom Zagrebu, na adresi Siget 9 i promjera je 8,9 cm. Neptun se nalazi u ulici Kozari put i za 3 mm je manji od Urana. Pluton, kojeg još nazivaju „patuljastim planetom“, nalazio se na stupu podvožnjaka na Aleji Bologne. Imao je promjer od samo 3 mm, a danas se više ne smatra planetom Sunčevog sustava.
Nakon zanimljivog razgledavanja, gdje smo puno toga naučili, umorni od hodanja i punih glava, uputili smo se kućama.

Tekst napisala: Lara Šimić, 7.b
Lektorirale: Iva Mišetić i Magdalena Ralić, 6.c

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Često i ne znate, ali događa se da vaši pozdravi, vaše iskrene i dobre želje, ostanu u sjeni nečije mržnje. Jedino što možete jest upitati se jeste li baš vi to zaslužili. To, doduše, neće smanjiti nastalo neprijateljstvo, ali će vam umanjiti tugu, a može se čak dogoditi da se mržnja zanese u svojoj jarosti, pa da samu sebe pretvori u prah, u ništa. A može se dogoditi da mrak zadavi svaku ružnu misao.
Ali to se može dogoditi tek ako je u svijetu ostalo makar malo ljubavi. Zato, ako je u vama ima, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.

Siniša Glavašević, Priče iz Vukovara

 

PRILOG NOVINARSKE GRUPE: KNJIŽEVNI SUSRET S BOJANOM MEANDŽIJOM

Susret s književnicom Bojanom Meandžijom
U srijedu 8. studenoga posjetila nas je književnica Bojana Meandžija. Predstavila nam je svoju knjigu „Trči, ne čekaj me“ koju je napisala s nepunih 17 godina i u kojoj iskreno progovara o svojim osjećajima i svemu što je proživjela tijekom Domovinskoga rata u rodnom Karlovcu. Učenici šestih razreda sa zanimanjem su slušali njezinu priču, a nakon predstavljanja strpljivo su čekali njezin autogram.

Axel Adam Dubravčić (6.c)

 

Fotografije susreta su u fotogaleriji.

OBAVIJEST

U subotu 18. 11. 2017. NEMA slobodnih aktivnosti u školskoj dvorani (nogomet) zbog turnira u odbojci koji će se održati u OŠ Gračani s početkom u 9.15.

Sandra Petrin, prof.

PRILOG NOVINARSKE GRUPE: PRVA POMOĆ

Prva pomoć u Novom Vinodolskom

Učenici 7. a i b razreda s profesoricom Helenom Legvard išli su na napredni tečaj obuke iz prve pomoći u Novi Vinodolski. Obuka se odvijala od 8. do 10. studenog 2017. u Domu Crvenog križa. Učili su i vježbali kako pomoći unesrećenoj osobi prije dolaska hitne medicinske pomoći. Osim što su puno toga naučili učenici su se i zabavili družeći se s učenicima iz drugih škola kroz organizirani program.

                                                                                                                                            Lara Bartolić, 7.b

Fotografije možete vidjeti u fotogaleriji.

 

 

PRIČA O VEDRANU

U utorak, 7. studenog 2017. u posjet našoj školi došli su članovi i prijatelji udruge Korablja. Ova udruga u Hrvatskoj djeluje od 2007. godine kako bi unaprijedila i popravila kvalitetu života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovim obiteljima.

Radionicu uz predstvljanje slikovnice Priča o Vedranu za učenike 3. a i 3. b razreda vodila je književnica Željka Horvat Vukelja, a udrugu su predstavili i njeni voditelji Slavenka i Miron te njeni članovi Valentina, Tea, Božidar i Zlatko. U ugodnom i opuštenom druženju naši učenici su vidjeli s kojim problemima se susreću osobe s intelektualnim teškoćama te su s lakoćom zaključili da je svaka osoba jednako vrijedna bez obzira na njene sposobnosti.

PRILOG NOVINARSKE GRUPE: KESTENIJADA

Kestenijada

U četvrtak 19. listopada 2017. je u OŠ Šestine održana Kestenijada. Tim su povodom u našu školu došli učenici trećih razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, OŠ Gračani, OŠ Jabukovac, OŠ Jordanovac, Osnovne Montessori škole Barunice Dédée Vranyczany, OŠ Miroslava Krleže, OŠ Ružičnjak, a sudjelovali su, naravno, i učenici OŠ Šestine. Svi su se okupili oko 10 sati, a nakon uvodnog govora ravnatelja, učenici su se podijelili u ekipe i igre su mogle započeti. Bilo je četiri discipline: štafeta, košarka, nošenje kestena na pladnju i gađanje konzervi, a nakon igara učenici su se počastili sendvičima, sokovima i kestenjem te strpljivo čekali rezultate. Pobjedu su odnijeli učenici trećeg razreda Osnovne Montessori škole Barunice Dédée Vranyczany, drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ Miroslava Krleže, treće mjesto učenicima OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, a četvrto mjesto učenicima OŠ Šestine.

Zabave, igre i smijeha nije nedostajalo, a dokaz su fotografije koje se nalaze u fotogaleriji!

 

Lara Bartolić (7.b)

Fotografije: Lucija Ferenec i Marko Golem (7.b)

Zahvala

 

Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali na rezanje kestena.

Roditelji:

Hermina Tomaić Marinić

Petrana Žužul

Jasminka Kucelj

Marina Krištof

Martina Numan

Sendi Numan

Sanja Herceg

Damir Herceg

Oliver Kesak

Mirjana Galešić

Karin Burek Svetec

Mia Čuček

Aleksandra Jurišić

Tamara Boltek

DAN KRAVATE

Ove školske godine smo ponovno obilježili Svjetski dan kravate (18. 10.) Taj dan su učenici i učitelji u školu došli s kravatama, a koliko je plan i program dopuštao i kroz nastavu se provlačio motiv kravate! Osim toga, učenici četvrtih razreda za međunarodni "Bookmark project" izrađivali straničnike upravo s temom kravate.

U fotogaleriji je nekoliko fotografija.

IZLOŽBA "SVEMIR"

Povodom Međunarodnog tjedna svemira koji se obilježio od 4. do 10. listopada 2017., u Dječjoj knjižnici M2 na Medveščaku 71 postavljena je izložba s radovima učenika naše škole na temu „Svemir“. Likovne radove su izrađivali učenici 3. b, 4. a i 4. b razreda te učenici viših razreda na satovima likovne kulture. Vjeroučenici 4. b razreda obradili su "Svemir u Bibliji", a učenici dodatne geografske skupine i učenici 7. c razreda  u sklopu nastave geografije  "Sunčev sustav".

Realizaciju su omogućile učiteljice Mira Knok, Svjetlana Celinšćak i Vesna Vulcelić, vjeroučiteljica Marijana Goričanec, nastavnica likovne kulture Ana Barbić-Katičić te nastavnica geografije Antonija Miškulin. Izložba će biti postavljena do kraja mjeseca listopada.

 

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Od 15. 10. do 15. 11. traje Mjesec hrvatske knjige! U školi i ove godine provodimo projekt "Jedan razred - jedna knjiga". Priključit ćemo se nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a održat će se i tri književna susreta u našoj školi...

PRILOG NOVINARSKE GRUPE: DAN KRUHA

Dan kruha

U petak 13. listopada svečanom smo priredbom obilježili Dan kruha. Učenici od prvog do četvrtog razreda svojim su pjesmama, recitacijama i igrokazima ispričali priču o kruhu. Svećenik Robert Šreter izrekao je prigodnu molitvu, blagoslovio krušne proizvode i ukazao na važnost kruha.

„U mirisu kruha

srce zemlje kuca.“

                                                 Tin Kolumbić

     

 

Iva Mišetić (6.c)

Fotografije: Magdalena Ralić (6.c)

Fotografije su u fotogaleriji!

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

Od 2. do 8. listopada 2017. po 11. put obilježio se Tjedan cjeloživotnog učenja u koji su se uključili i učenici naše škole.

U utorak 3. listopada, učenici 6. a i 6. b razreda uz pratnju razrednica Helene Ive Legvard i Valentine Novoselac te knjižničarke Majde Kovač posjetili su Hrvatsku knjižnicu za slijepe u Ulici Augusta Šenoe 34. Upoznali su načine na koji slijepe osobe čitaju knjige bilo da su to zvučne knjige bilo da su to knjige na brajici, vidjeli su kako te knjige izgledaju, ali i kako nastaju. U razgovoru sa slijepom osobom, zaposlenicom knjižnice, bili su u prilici postaviti pitanja vezana uz snalaženje i svakodnevni život slijepih osoba. Fotografije posjeta su u fotogaleriji.

U petak 6. listopada u popodnevnim satima, uz suradnju s Knjižnicom M2, u školi je za učenike četvrtih razreda organizirana financijska radionica pod nazivom „Uz manje troškove do veće kvalitete života“ koju provodi Hrvatski institut za financijsku edukaciju - HIFE . Cilj radionice je bio kroz igru izraditi kućni budžet te tako upoznati učenike s osnovnim troškovima s kojima se suočava prosječno kućanstvo, a uz to naučiti kako upravljati troškovima u uvjetima kada su primanja kućanstva minimalna. Radionici je prisustvovala i učiteljica Vesna Vucelić te knjižničarka Majda Kovač. Fotografije su u fotogaleriji!

U subotu 7. listopada u 10 sati ujutro u Dječjoj knjižnici "M2" na Medveščaku 71 održala se šahovska radionica koju će voditi članovi šahovskog kluba "Caissa". Prisustvovalo je i nekoliko učenika naše škole! Nekoliko fotografija je u fotogaleriji.

 

 

 

 

OSIGURANJE

Na temelju odluke Školskog odbora, na sjednici od 21.rujna 2017.

                                                                                                                                                                                                                                           

                                 JADRANSKO OSIGURANJE

Kao osiguranje naših učenika u školskoj godini 2017./2018.

                   Godišnja premija po učeniku je 30,00 kuna.      

  Molimo roditelje da čim prije uplate iznos kod učitelja (razrednika).

Zadnji rok je 3.listopada 2017.godine. nakon roka ne primaju

se više uplate

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Priloženi dokumenti:
Zadano 0.jpg

 

Poštovani roditelji,
u niže navedenim osnovnim školama u Gradu Zagrebu u školskoj godini 2017./2018. postoji mogućnost
nastave na određenom jeziku nacionalnih manjina u RH.
Nastava se održava po modelu C redovnog odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske i uključuje
učenja jezika i kulture dotične manjine.
Ocjene se upisuju u pedagošku dokumentaciju.
Nastava je namijenjena svim zainteresiranim učenicima a ne samo učenicima, pripadnicima nacionalnih
manjina.

POZIV UČENICIMA

U vrijeme trajanja EU tjedna mobilnosti biciklistički klub "PERFA Kustošija" planira određene aktivnosti za učenike osnovnih škola.

Za školsku djecu u subotu 16. 09. 2017 s početkom u 10:30  planira se  biciklistička utrka ulicama Tavelićeva, Gosposvetska, Zrinskoga kružna staza 600 m, start i cilj na Trgu siječanjskih žrtava, uz slijedeće propozicije:

- natječu se djeca školskog uzrasta od 1. - 8. razreda

- staza se u cijelosti zatvara za promet u vrijeme održavanja priredbe

- stazu osiguravaju MUP

- za vrijeme priredbe dežurni je  liječnik u ambulanti

 - kategorije natjecanja  1.-3. razred 2 kruga, kao i djeca s posebnim potrebama

                                      4 razred 3 kruga

                                       5. - 8. razreda 4 kruga

                                       registrirani vozači iznad 14 god. 10 krugova

Učenici koji se žele uključiti, neka se jave učiteljici TZK Sandri Petrin, pod uvjetom da roditelj može bicikl prevesti do centra Kustošije (oko 8 km od Šestina).

1. NASTAVNI DAN U ŠK. GODINI 2017./2018.

 

Nastava u novoj školskoj godini počinje 4.9.2017. u 8,00 za sve razrede osim 4.b, kojem počinje u 12,30,  i prvašića.

Učenici 1. razreda trebaju doći u 11,00 h kad će za njih biti organiziran doček. 

Prvi dan ( 4.9.) nema mliječnog obroka za učenike niti će biti organiziran produženi boravak.

Učenici trebaju ponijeti torbe jer će dobiti udžbenike za novu šk. godinu.

Nastava traje 3 šk. sata ( do 10,35 ) nakon čega slijedi priredba za prvašiće.

 

SRETNO U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI !

objavila: V. Cibula

 

Poštovani roditelji naših budućih prvašića, ovim putem Vas obavještavamo da je roditeljski sastanak  29.kolovoza u 18.00 sati.

Smeće u školskom dvorištu

Dragi susjedi, ako ste odložili svoj krupni otpad u naše školsko dvorište, odnesite ga! Ako niste, a znate tko je to učinio, zamolite tu osobu da smeće odveze u reciklažno dvorište.

Zamislite kako bi vama bilo kada biste ovakvo smeće jedno jutro ugledali u svom dvorištu!

Podjela svjedodžbi

 

29.6. (razredna nastava) termin predmetna nastava termin
1a  9,00h 5a 30.6.u 9,00h
1b 8,30h 5b 30.6.u 9,00h
2a  10,00h 5c 30.6.u 9,00h
2b  9,00h 6a 30.6.u 10,00h
3a  9,00h 6b 30.6.u 8,30h
3b  9,00h 6c 30.6.u 9,00h
4a  9,00h 7a 30.6.u 9,00h
4b  10,00h 7b 30.6.u 10,00h
    8a 27.6. u 11,00h
    8b 27.6. u 9,00h

 

Besplatne ulaznice

                        vs                   

 

 

ULAZNICE ZA UTAKMICU

DINAMO – RIJEKA

27. 5. 2017. U 19:00 h

Besplatno se mogu preuzeti kuponi za 2 osobe ( učenik u pratnji roditelja )

u tajništvu škole u petak od 12: 00 do 14:00  sati.

Književni susret sa Sanjom Polak

Poznata i nagrađivanja književnica za djecu Sanja Polak posjetila je danas našu školu i održala književni susret s učenicima trećih i četvrtih razreda. U ugodnom druženju predstavila nam je svoje knjige (Dnevnike Pauline P., Petricu Pričalicu, Mala Ema straha nema i druge), a što je još važnije na temelju vlastitog iskustva posvjedočila nam je o važnosti čitanja i potaknula djecu na čitanje. Imali smo priliku postaviti joj pitanja, kao i kupiti njezine knjige i dobiti autograme za uspomenu.

 

 

Fotografije su u fotogaleriji!

Upisi u srednju školu

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr.

Terenska nastava petih razreda: Krapina i Trakošćan

U petak, 19. svibnja 2017. godine naši su petaši bili na terenskoj nastavi u Krapini i Trakošćanu. Razgledali su grad Krapinu i posjetili gradsku župnu crkvu sv. Nikole biskupa. Nakon toga prošetali su do nalazišta pračovjeka na Hušnjakovu brijegu i posjetili čuveni Muzej krapinskih neandertalaca. Učenici su u muzeju s posebnim zanimanjem i oduševljenjem razgledali zidne slike koje je oslikala njihova profesorica likovne kulture Ana Barbić Katičić. Zatim su krenuli u Trakošćan. Ondje su najprije dobili zasluženi ručak, a onda su posjetili jedan od najsačuvanijih i najljepših dvoraca ovog dijela Hrvatske uz stručnu pratnju. Nakon toga učenici su u perivoju dvorca uživali u slobodnom vremenu za igru i odmor. Njihovo oduševljenje sadržajem i druženjem možete doživjeti kroz fotografije u fotogaleriji!

Valentina Novoselac

 

Škola u prirodi

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici trećih razreda posjetili Senj!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trećaši su obišli i Planetariju u Rijeci!

OBAVIJEST

 

Predstavljen Muzeja grada Zagreba za djecu

Učenici produženog boravka trećih razreda naše škole, uz učenike 3.b razreda OŠ Miroslav Krleža, prisustvovali su 9. svibnja 2017. predstavljanju dječjeg vodiča kroz postav Muzeja grada Zagreba u knjižnici M2!

Osnovne podatke o vodiču i zanimljive priče o Zagrebu isričale su muzejska pedagoginja i urednica publikacije Vesna Leiner, ilustratorica Zrinka Ostović i grafička dizajnerica Valentina Dominić. Na kraju susreta uslijedilo je nagradni kviz na kojem su učenici imali priliku osvojiti primjerak vodiča.
 

Nekoliko fotografija je u fotogaleriji.

Književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja

Danas je našu školu posjetila književnica Željka Horvat-Vukelja. Najbolje je znamo kao autoricu Hrabrice, Slikopriča, Letećeg glasovira, Balončice i ostalih slikovnica, no Željka Horvat-Vukelja je dugogodišnja suradnica u Smibu, bivša urednica Modre laste, suradnica u jednoj glazbenoj školi i još mnogo toga.

Na susrete s našim prvašićima, a zatim i s drugašićima, ponijela je i svoju torbu zvanu Ljubica Torbić, prepunu raznoraznih maštovitih  likova i predmeta koji su postupno izlazili i oživljavali u njezinim rukama. Prvašići su igru prihvatili i postali su pravi mali glumci lutkari, a drugi razred se više pozabavio glazbenim instrumentima, ritmičkim figurama i pjesmom.

Svi smo uživali u današnjem maštovitom i poučnom druženju! Veselimo se nekom novom susretu jer vjerujemo da Ljubica Torbić skriva mnoge druge zanimljive likove koje bismo rado upoznali.

Fotografije sa susreta su u fotogaleriji!

OBAVIJEST

U subotu 13. svibnja 2017. NEMA slobodnih aktivnosti u školskoj dvorani (nogomet) zbog turnira u košarci za 5. i 8. razrede koji će se održati u OŠ Gračani u 9.15 sati.

Sandra Petrin, prof.

Terenska nastava u Maksimiru

Učenici 3. a i 3. b posjetili su Maksimir gdje su učili o vodama tekućicama i stajaćicama. Tražili su sitne životinje u mulju.

 

 

     


 

Zagrebačko kazalište lutaka

Treci razredi posjetili su Zagrebacko kazaliste lutaka. Nakon predstave i sami su izradivali lutke.

Kućni ljubimac u školi

Ucionicu 3. B posjetio je Emin kucni ljubimac. Ucenici su ga opisivali i crtali. Ema je ispricala kako se brine o njemu. Za vrijeme nastave bio je miran u kutiji, a pod odmorom se mazio s djecom.

U spomen na šestinsku pralju

U Šestinama je 28. travnja, kao znak sjećanja na vrijedne žene koje su svakodnevno na potoku Kraljevec prale rublje, postavljena skulptura Šestinska pralja kipara Vida Vučaka.

Otkrivanju skulpture nazočili su članovi Udruge za očuvanje Šestina, koji su i pokrenuli ovu prekrasnu priču, predstavnici DVD-a Šestine i Lovačke udruge Fazan, vijećnici mjesnog odbora Šestine, vijećnici gradske četvrti, gradonačelnik Milan Bandić, župnik Robert Šreter i učenici i profesori OŠ Šestine s ravnateljem Ljubomirom Špiljarom. Ana Blažević, učenica 7.b razreda, i učenici 3.b i 3.a razreda recitirali su stihove iz knjige „Moje Šestine“ autorice Brankice Blažević, a dojam su upotpunile učenice iz Etno grupe odjevene u šestinske nošnje. Nakon otkrivanja skulpture, održana je misa i prigodni domjenak.

Fotografije se nalaze u fotogaleriji.

REZULTATI KLOKANA BEZ GRANICA 2017.

MEĐU  10%  NAJBOLJIH  IZ  NAŠE  ŠKOLE  PLASIRALI SU SE: 

Kategorija PČELICE ( 2.r. ):   

ERCEG IVAN

ŠUŠKOVIĆ DUNJA

Kategorija LEPTIRIĆI ( 3.r.):

FILEŠ MARK

VESELKO FRAN

Kategorija ECOLIER ( 4. i 5.r. ):

PAVLOVIĆ JAKOV

 BARIŠIĆ LUKA

Kategorija BENJAMIN ( 6. i 7.r. ):

VULAMA DOMINIK

KNEZ MARKO

SERDARUŠIĆ FABIAN

TOMIĆ ANJA

Ostali učenici svoj rezultat mogu vidjeti kod svog učitelja.

Više sreće sljedeće godine.

zadaci, rješenja, rang - liste

                 objavila: Vlatka Cibula

Posjet književnice Nede Mirande Blažević-Krietzman

U srijedu 26. travnja književnica Neda Miranda Blažević-Krietzman posjetila je 6.b razred. U ugodnom dvosatnom druženju predstavila je svoj novi roman „Svjetlo zmajevih glava i tajna četiriju čarobnih jaja“, upoznala je učenike s procesom stvaranja književnog djela, a par minuta posvetila je i prezentiranju spomenara, retro memorabilije, ponukavši učenike da ožive taj zaboravljeni način komunikacije.

 

Druženje smo ovjekovječili fotografijama koje se nalaze u fotogaleriji.

Magdalena Hadžić, prof.

POSJET HRVATSKOM RESTAURATORSKOM ZAVODU

U četvrtak 27. travnja, učenici 5.a razreda posjetili su Hrvatski restauratorski zavod povodom dana otvorenih vrata. Tamo smo pod stručnim vodstvom djelatnika zavoda obišli prostorije u kojima se obnavljaju stari i vrijedni predmeti, točnije slike i drveni kipovi. Objasnili su nam na koji se način obnavljaju te umjetnine, kakvi se postupci i materijali koriste, a nakon toga smo se i sami okušali kao restauratori. Dobili smo odljeve kamenih kipova kojima smo trebali restaurirati, tj. obnoviti dijelove koji nedostaju. Nekima je to išlo jako uspješno, nekima manje uspješno, ali svi smo naučili nešto novo i lijepo se zabavili.

S nama u pratnji bila je profesorica iz likovne kulture Ana Barbić Katičić, profesor iz povijesti Toni Rajković te naša razrednica Helena Legvard. 

 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji!

Zahvalnice za sudjelovanje u humanitarnim akcijama

Draga djeco i roditelji!

Korizmenu humanitarnu akciju uspješno smo ostvarili. Sve prehranbene namirnica i higijenske potrepština koje ste donirali dostavljene su kući za beskućnike sestara milosrdnica Svetog Vinka Paulskog, Gundulićeva 12, Zagreb.

U prilogu su zahvalnica Centra za rehabilitaciju Zagreb podružnica Paunovac i zahvalnica Družbe sestara milosrdnica Svetoga Vinka Paulskoga, kao i uskrsna čestitka sestara.

 

Iskrena srca zahvaljujemo na svakoj dobronamjernoj pomoći i daru.

Neka Vas uskrsnuli  Gospodin obdari ljubavlju i radošću.

                      

 

 Sretan i blagoslovljen Uskrs !

                                            Vjeroučiteljice  Mirjana, Valentina i Marijana

 
Besplatne ulaznice za utakmicu

U suradnji s GNK Dinamo dijelimo besplatne ulaznice za utakmicu Dinamo - Cibalija koja će se održati 29.4. 2017. u 15.00 sati na Maksimiru.

Zainteresirani učenici i roditelji mogu u tajništvu škole podići po 1 kupon koji se na ulazu u stadion treba zamijeniti za 2 ulaznice za utakmicu.

OBAVIJEST: LJETNI ROBOTIČKI KAMP

Poštovani učenici i roditelji,

prenosimo vam ponudu aktivnosti na ljetnom robotičkom kampu.

U tijeku su  prijave na  ljetni robotički kamp “Petica” 2017. u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza.
Kamp će se održati od 26. do 30. lipnja 2017. na lokalitetu «Petica» i seoskom turizmu Kezele. 
Cilj kampa je poticanje inovacija i kreativnosti kod djece, upoznavanje sa sve utjecajnijom robotikom, kroz promociju održivog razvoja i zaštitu okoliša.

Dojmove s prošlogodišnjeg kampa možete pogledati u ovom video prilogu:

https://www.youtube.com/watch?v=YEWfp3YtQFU 

Ove godine je predviđeno sudjelovanje 20 djece u dobi 9-15 godina, koja će u pet dana provesti 25 sati upoznavajući se s raznim oblicima robotike (prvenstveno Lego i Arduino).

Pored toga, djeca će imati priliku vidjeti etno zbirku, poučnu šumsku stazu, isprobati jahanje konja te sudjelovati u seoskoj olimpijadi. Polaznici ne moraju imati predznanja u robotici ili programiranju. Ipak, poželjno je imati vlastito računalo. 

Djeca će biti smještena na poznatom seoskom imanju Kezele (http://www.kezele-vino.hr) i imat će cjelodnevni nadzor. Dio radionica će se odvijati na samom imanju, a dio u prostoru budućeg muzeja na lokalitetu "Petica". 

Voditelji radionica imaju izvrsno stručno poznavanje robotike te mnogo iskustva u radu s djecom.  

Kotizacija iznosi 1.200,00 kn, a uplaćuje se na žiro račun Hrvatskog robotičkog saveza IBAN: HR8823600001102334324, opis plaćanja: ljetni robotički kamp Petica.

Sadržaji kampa:

-          25 sati robotike (radionice pod stručnim mentorstvom)

-          4 x noćenje na Seoskom turizmu Kezele

-          4 x doručak na Seoskom turizmu Kezele

-          4 x ručak na Seoskom turizmu Kezele

-          4 x večera na Seoskom turizmu Kezele

-          1 x ručak u restoranu u Ivanić-Gradu

-          rekreativne radionice u poslijepodnevnim i večernjim satima

-          prijevoz sudionika sa seoskog turizma Kezele do Petice i natrag

-          cjelodnevni nadzor tijekom boravka u kampu

-          osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

-          organizacija i realizacija programa kampa

 Cijena prijevoza polaznika do kampa i povratak u mjesto stanovanja nije uključena u kotizaciju. 

Za sve dodatne informacije: Ana Gašparović 099/6803-135 ili e-mail roboticki.kamp@gmail.com.

 

Glazbena priča

Dana 25. travnja 2017. učenici četvrtih razreda prisustvovali su glazbeno-scenskoj priredbi Pčelica Maja i medo Brundo koju su izveli profesionalni glazbenici Ivana Šambar, Enriko Četinić i autor programa Mladen Požgaj. Djeca su kroz jednostavu, interaktivnu dramsku igru imali priliku upoznati i slušati violinu, violoncello i gitaru te naučiti najvažnije činjenice o  žičanim glazbalima i načinu na koji se dobiva ton. 

Fotografije su u fotogaleriji.

Proljetni praznici

Dragi učenici i roditelji,

proljetni praznici počinju u četvrtak 13. travnja i traju do 21. travnja 2017. godine. Nastava ponovno započinje u ponedjeljak 24. travnja 2017.  

prema rasporedu B-turnusa.

 

Svima Vam želimo sretan Uskrs i uskršnje blagdane, obilje obiteljskog zajedništva, a učenicima  zaslužen okrepljujući odmor!

 

Križni put

Učenici 3. a, 5. b, 5. c i 8. a tijekom korizme su se na nastavi vjeronauka pripremali za Uskrs. Kao rezultat zajedničkog rada učenika i vjeroučiteljica Marijane Goričanec i Valentine Novoselac, nastao je križni put kojeg smo kao izložbu uoči Velikog tjedna postavili u knjižnici škole. Tehnikom i tematikom prati školski projekt "Retro".

Fotografije cijelog križnog puta su u fotogaleriji.

Predstava Uskrsni Mjesec

U ponedjeljak 10. travnja 2017. učenici 2. a razreda uz vodstvo učiteljice produženog boravka Jasne Butina-Brozinić posjetili su naš obližnji vrtić "Različak". Vrtićarcima i nekim budućim učenicima naše škole izveli su predstavu "Uskrsni Mjesec" prema istoimenoj priči Christiane Kutik. Mali gledatelji su uživali u predivnoj glazbi, veselim kostimima i lijepoj priči! Druženje s tetama i budućim školarcima se nastavilo u dvorištu vrtića!

 

Fotografije ove predivne predstave pogledajte u fotogaleriji.

Jak kao Jakov

U suradnji s knjižnicom M2, ove korizme su se učenici 5.b, 5.a i 4. a uključili u volonterske radionice humanitarne udruge Jak kao Jakov. Udruga pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti, ponajprije pružajući financijsku pomoć njihovim obiteljima.

Izrađivali smo prekrasne uskrsne pisanice koje su potom učenici i otkupljivali. Zahvaljujemo svim učenicima koji su se ukljičili i roditeljima koji su ovu akciju podržali.

Ukoliko želite i dalje podupirati rad udruge možete se sami ili sa svojom djecom uključiti u radionice koje se redovito održavaju u Dječjoj knjižnici M2 na Medveščaku 71.

Više o udruzi možete saznati na stranici Jak kao Jakov.

Fotografije s radionica su u fotogaleriji.

 

Ekološki kviz "Lijepa naša"

Državno i svehrvatsko natjecanje Ekološki kviz "Lijepa naša" održano je od 30. ožujka do 2. travnja 2017. u Zagrebu. Eko ekipu Osnovne škole Šestine 2017. predstavljali su učenici Nina Turkalj (5.a), Lara Bartolić (6.b), Marko Knez (7.a) i Jana Kic (8.a) s mentoricama Helenom Ivom Legvard, prof. biologije i kemije i Svjetlanom Celinšćak, učiteljicom savjetnicom.

Nakon izvrsno odrađenog pismenog dijela, prezentacije projekta "Šestinska pralja" te najtežeg finalnog usmenog dijela, Eko ekipa Osnovne škole Šestine osvojila je 3. mjesto. Čestitamo svim natjecateljima!

DINAMO - HAJDUK

POKLON ULAZNICE

Škola ima na raspolaganju besplatne ulaznice za utakmicu Dinamo - Hajduk koja će se održati 22.4. 2017. u 15.00 sati.

Zainteresirani učenici i roditelji mogu u tajništvu škole podići po 1 kupon koji se na ulazu u stadion treba zamijeniti za 2 ulaznice za utakmicu.

 

 

OBAVIJEST

U subotu 13. svibnja 2017. NEMA slobodnih aktivnosti u školskoj dvorani (nogomet) zbog turnira u košarci za 5. i 8. razrede koji će se održati u OŠ Gračani u 9.15 sati.

Sandra Petrin, prof.

 

 

U subotu 8. travnja 2017. neće biti redovitih aktivnosti u sportskoj dvorani naše škole.

Pozivamo vas sve na Kros Sportskih novosti koji se održava 9. travnja u jutarnjim satima na Bundeku! Detaljan raspored natjecanja je priložen ispod.

 

 

 

Sandra Petrin, prof.

Priloženi dokumenti:
KrosSN raspis.pdf

JEDAN MEDO - JEDAN ŽIVOT!

Afrika – zemlja puna inspirativnih priča

 

Imali smo veliku čast ugostiti profesora Dejana Nemčića, dobitnika nagrade „Ponos Hrvatske“ i tvorca humanitarnog projekta „Afrika – možemo zajedno“ koji je osmišljen radi unaprjeđenja obrazovanja i poboljšanja zdravstvenih uvjeta u afričkim državama. Svoju je priču podijelio s nama.

S prikupljenim školskim priborom i donacijama za lijekove protiv malarije prof. Nemčić zaputio se u Afriku gdje je boravio više od mjesec dana. Ondje se družio s djecom  i prenosio im znanja, svakodnevno se suočavajući s najvećim problemima tamošnjih stanovnika - glađu, žeđu i bolešću.

No, usprkos brojnim nedaćama s kojima se nose, srca su im otvorena, a osmijeh na licu uvijek prisutan. Svaka kap vode njima je blagoslov, samo jedan komad papira i obična olovka njima otvara svijet znanja, a samo jedan „medo“ spašava život.

Uključimo se i pomognimo djeci Afrike. Nacrtajmo im što više geografskih karata i prikupimo što više „medeka“!!!

 

 

Za karte se obratite prof. Antoniji Miškulin, a „medu“ ubacite u kutijicu koja se nalazi u knjižnici! Akcija traje do kraja nastavne godine!

 

Magdalena Hadžić, prof.

 

Fotografije susreta možete vidjeti u fotogaleriji.

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava

Prošli vikend, 25. i 26. ožujka 2017. održao se dvodnevni Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz vodstvo prof. Dražena Varge. U subotu se seminar održao se u našoj školi uz pomoć članova tamburaškog orkestra naše škole te uz suradnju nekolicine učenika koji su tamburice po prvi put primili u svoje ruke. Kao nagradu za njihov trug voditelji tamburaških orkestara su ih počastili svojom svirkom!

 

    

                                 

OBILJEŽAVANJE LJUBIČASTOG DANA

Dana 23. ožujka 2017. u okviru nastave biologije za učenike osmih razreda održano je predavanje o epilepsiji. Predavanje su održale liječnice Latica Friedrich i Petra Črnac, neurolozi iz KB Sveti Duh.

Epilepsija je kronični poremećaj funkcije mozga, bolest koja se može dogoditi svakome od nas u bilo kojem životnom razdoblju. Gotovo svaka bolest ili ozljeda mozga mogu uzrokovati epilepsiju. Tada stanice moždane kore postanu previše podražljive i reagiraju istodobnim izbijanjem električnih impulsa. Klinički se očituje  epileptičkim napadajima.

Dan podrške osobama oboljelim od epilepsije je 26. ožujka. Osnivačica ljubičastog dana je devetogodišnja djevojčica Cassidy Megan, a ljubičasta boja je boja lavande koja je međunarodno prihvaćena za osobe oboljele od epilepsije.

I ove godine održava se biciklijada 26.3.2017. na Europskom trgu s početkom u 11,00 sati.

Helena Legvard

Fotografije s predavanja.

Edukacija Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec
U utorak, 21. ožujka za učenike četvrtih razreda organizirana je edukacija Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec. Uz video i PP prezentaciju učenici su upoznati s načinom rada skloništa. Edukatorica Petra Bajan objasnila im je postupak udomljavanja pasa. Učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru o tome kako se treba ponašati i brinuti se o životinjama te kako se postaje njihov odgovoran i dobar vlasnik. U programu je sudjelovala i kujica Sisi koju su učenici mogli pomaziti i hraniti.
 
Fotografije su u fotogaleriji!
Možemo zajedno!

POZIVAMO SVE UČENIKE U ČETVRTAK 23.3.2017. U 14h 

NA PREDAVANJE O AFRICI

PROF. DEJANA NEMČIĆA,

dobitnika nagrade ''PONOS HRVATSKE''.

 

Saznajte kuda su otišle bilježnice, olovke, bojice koje smo skupljali za afričke škole u akciji ''MOŽEMO ZAJEDNO''!

PREDAVANJE ĆE BITI U ŠKOLSKOJ DVORANI!

 

Dan sindroma Down

Na sutrašnji dan, 21. 3. obilježava se Međunarodni dan sindroma Down.

Down sindrom je najčešći genetski poremećaj te se jedno od 650 djece rađa se s njim. Taj poremećaj sprječava normalan fizički i mentalni razvoj djeteta i nije ga moguće izliječiti. On nije nasljedan te se može javiti u bilo kojoj obitelji bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života.

Djeca s Down sindromom uglavnom imaju ispodprosječnu inteligenciju, ali se mogu poučavati! Više o sindromu Down možete pročitati na izložbi u knjižnici.

 

Sutra je njihov dan - pozivamo vas sve da sutra obujete različite ili šarene čarape kako bismo to pokazali!

 

 

KLOKAN

Međunarodno matematičko natjecanje  KLOKAN BEZ GRANICA  2017.  
                

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 23. ožujka 2017. (četvrtak) u 12,30 u našoj školi održat će se  za prijavljene učenike od 2. do 8. razreda Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Učenici su se mogli prijaviti do 5. veljače 2017. kod svog učitelja.

Sretno svim natjecateljima!

objavila: V. Cibula

Susret s Brankicom Blažević

Učenike trećih razreda danas je posjetila spisateljica Brankica Blažević. Predstavljajući svoju zbirku pjesama "Moje Šestine" podsjetila nas je... više

 

Fotografije pogledajte u fotogaleriji!

PROLJETNI PRAZNICI – PRIJEDLOG AKTIVNOSTI ZA UČENIKE

Šestu godinu zaredom zagrebačka umjetnička organizacija Bacači sjenki organizira Frooom - filmsku radionicu za osnovnoškolce za vrijeme školskih praznika. Radionice podupiru HAVC i Grad Zagreb, kao i dugogodišnji partneri - Kino Europa, Kino Tuškanac i Hrvatski filmski savez.

 

Otvorene su prijave za proljetne radionice!

GDJE? OŠ Dr. Ivan Merz, Račkoga 4, Zagreb

KADA? Za vrijeme proljetnih praznika, od 17. do 21. travnja

 

Sve informacije potražite zajedno na www.frooom.eu ili se javite na frooomfilmskaradionica@gmail.com. 

A ako baš želite, rado ćemo vam se javiti na brojeve telefona +385 98 165 81 86 ili +385 91 762 4226.

UPISI U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠK. GOD. 2017./2018.

RASPORED UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE ZBOG UPISA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

 

OŠ Šestine          Podrebernica 13, 

tel. 4674-261

 

 

 

 

 

 

 Služba za školsku i adolescentnu  medicinu

 Medveščak-Laginjina 16,                 tel. 4843-049    

                               

Tatjana Petričević Vidović, dr. med.,

spec. školske medicine

 

 

Narudžbe u ambulanti:

 

 

 parni  datumi:

 12-13 h              

 neparni datumi:

 18-19 h   

 

 

 

 

Upisno područje OŠ Šestine čine ulice:

Alanske stube, Benkov put, Biokovske stube, Bitorajska, Bjelevina, Bjelolasička, Bolteki, Cesarov gaj, Čičarijska, Dedići, Durmitorska, Gorjani, Gramača, Grašćica od broja 1 do 7 i broj 2, Grebenščica, Herici, Himper, Jahorinska, Južni Pirovec, Južna, Kalabarovo vrelo, Kalnički put, Kecerini Donji, Kecerini Gornji, Kelkovići, Kosinci, Kulmerska, Lovćenska, Lovćenske stube, Lukšić Gornji, Malovanske stube, Mitaki, Mlinovi, Mlinska, Mosorske stube, Okrugljak, Opuhači, Petrovogorska, Pirovec, Pirovec Gornji, Podrebernica, Potočani, Prilaz Kraljičinu zdencu, Razgled, Rudina, Ul. Ive Serdara, Sjevernjak, Snježničke stube, Somuni, Sudiščak, Svetojanska, Šafranišće, Šestinska cesta, Šestinski Kraljevac, Šestinski prilaz, Šestinski put, Šestinski trg, Šestinski vijenac, Šestinski vrh, Štirovnička, Šušnjevec od broja 1 do 69 i od broja 2 do 38, Troglavske stube, Trsišće, Vince, Vodenica, Zavižanska, Zrinskogorska.

Dan žena u Domu za starije Ksaver

Učenici 2. a razreda koji pohađaju produženi boravak, u pratnji učiteljice Jasne Butina Brozinić i knjižničarke Majde Kovač, posjetili su Dom za starije osobe Ksaver. Povodom Dana žena izveli su dobro uvježban recital "Volim te" prema istoimenoj knjizi Mladena Kušeca. Štićenici doma bili su počašćeni dolaskom učenika i ganuti njihovim recitacijama i pjesmama. Nagradili su učenike velikim pljeskom i zauzvrat im otpjevali himnu svoga Doma.

Ovaj lijepi susret ostvaren je u suradnji s Knjižnicom M2.

 

      

Izložba učeničkih radova u Knjižnici M2

Učenički radovi nastali u projektu "Iran i Hrvatska - kulturne, geografske i povijesne veze" izloženi su Knjižnici M2 (Medveščak 71) od 2. ožujka do 2. travnja 2017. godine. Ponajprije su tu radovi učenika 3. a i 3. b razeda (učiteljice Svjetlana Celinšćak i Vesna Vucelić) i radovi likovne grupe koju vodi profesorica Ana Barbić Katičić. Izložbu krase i neki izvorni predmeti iz Irana u vlasništvu učenice Daryje Opuhač iz 5. b razreda.

 

 

Izložbu posjetite sami, a nekoliko fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji.

Poštarska bajka Karela Čapeka

Zahvaljujući suradnji s Knjižnicom M2, danas je našu školu posjetila Tea Guvedić, profesorica češkog jezika i voditeljica knjižnog fonda Jana Burjana iz Češke besede Zagreb. Tema susreta je bila Poštarska bajka Karela Čapeka koja je inače na popisu lektirnih naslova za drugi razred osnovne škole.

Učenici 2. a i 2. b razreda saznali su ponešto o češkom književniku Karelu Čapeku, naučili su neke riječi češkog jezika i upoznali Češku kao zemlju. Ovo upoznavanje češke kulture obogatila je i Luna Svoboda učenica 1. b razreda naše škole, koja je i polaznica škole češkog jezika pri Češkoj besedi u Zagrebu. Ovaj susret poslužio je učenicima kao izvrsna motivacija za čitanje Poštarske bajke, kao i za pisanje pomalo zaboravljenih pisama!

Druženju je nazočila i novinarka Prvog programa Hrvatskog radija Sandra Maričić te će prilog snimljen u našoj školi biti emitiran u petak, 3. ožujka u 11.40 (i u 19.30) u emisiji "Stigla je pošta".

 

 

Više fotografija je u fotogaleriji.

Emisiju na zahtjev možete čuti na stranicama Hrvatskog radija.

MAŠKARE

Maškare su zavladale i našom školom!!!

Pogledajte i ostale fotografije!!!

Posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

Potaknuti pozitivnim dosadašnjim posjetima i ove godine je skupina učenika osmih razreda razgledala Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. Povodom Dana otvorenih vrata, knjižnicu smo imali priliku posjetiti u petak 24. veljače u pratnji nastavnica Davorke Vuković, Antonije Miškulin i knjižničarke Majde Kovač.

Kroz knjižnicu nas je provela  knjižničarka iz Središnjeg informacijskog centra. Učenici su u glavnom holu ukratko upoznali povijest knjižnice, zadaće koje nacionalna knjižnica ispunjava, te osnovne podatke o samoj građevini u kojoj je knjižnica smještena. Posjetili smo Zbirku muzikalija i audiomaterijala, Zbirku službenih publikacija i čitaonicu publikacija, čitaonice humanističkih znanosti, Odjel zaštite i pohrane. Učenici su imali prilike ući i u zatvoreni dio knjižnice za studijske radove gdje znanstvenici pišu svoje radove.

 

 

Ostatak fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Smeće u školskom dvorištu

Dragi naši susjedi,

redovito pronalazimo tuđe smeće u svom dvorištu. Školsko dvorište nije mjesto za odlaganje vašeg otpada!

Kao ekoškola svoje učenike odgajamo ekološki, budite i vi pozitivan primjer!

 

MAŠKARE

 

Dragi učenici,

sutra su maškare! Sve vas pozivamo da u školu dođete pod maskama i zabavite se!

Posjet Iranskoj ambasadi

Dana 16. veljače 2017. učenici koji su sudjelovali u prezentaciji o Iranu (10. veljače) posjetili su Iransku ambasadu u pratnji profesora Tonija Rajkovića, Ane Barbarić i Antonije Miškulin, te učiteljica Snježane Grubišić i Mire Knok. Mogli smo vidjeti kako se pripremaju iranski specijaliteti, a kasnije ih i probati. Veleposlanik nam je zahvalio na dolasku i održao kratak govor dobrodošlice. Na kraju su veleposlanik i njegova supruga pričali o kulturi Irana i pokazivali nam lijepe ručno rađene tepihe koji krase njihovu ambasadu. Za odlazak su nam pripremili tradicionalni iranski čaj i time još uljepšali ovaj neobično srdačan susret.

Lara Bartolić, 6. b

Dio ugođaja možete vidjeti na fotografijama.

DJECA MEDIJA

U četvrtak, 16. veljače 2017. u sklopu projekta Djeca medija, u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, u našoj su školi održana predavanja na temu „Djeca i internet (sigurnost na internetu, društvene mreže – naglasak na Facebooku, cyberbullying)“.

Predavanje za učenike sedmih i osmih razreda održali su Irena Domitrović i Ivan Nekić, volonteri Djece medija, a istog dana u popodnevnim satima, prof. Igor Kanižaj održao je iznimno zanimljivo i vrlo korisno predavanje za roditelje učenika sedmih i osmih razreda.
 
Svoj djeci i svim roditeljima preporučujemo pregledavanje stranice Djece medija kako bi se educirali i lakše pratili potrebe svoje djece.
 
 
VALENTINOVO U 2. A

Posjetio nas je književnik Mladen Kušec

 

Dana 14.2.2017. posjetio nas je književnik Mladen Kušec. Razgovarao je s 2.a razredom, učiteljicom Jasnom Butinom Brozinić i knjižničarkom Majdom Kovač. Drugašići su priredili recital prema Kušecovoj zbirci pjesama "Volim te" uz što su otpjevali četiri njegove pjesme, a pjevanju se pridružio i sam Mladen Kušec. Objašnjavao je kako nastaju njegove pjesme i pričao o svojim zgodama iz mladosti: „Kako smo samo bili mali, bedasti, ali sretni.“ Također smo saznali i da je svirao tamburicu i da mnoga djeca ilustriraju slikovnice prema njegovim pjesmama. Druženju tu nije bio kraj jer je 2.a imao za postaviti još puno pitanja.

Lara Bartolić (6.b)

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Projekt „Iran i Hrvatska - kulturne, geografske i povijesne veze“

U petak 10.2.2017. u našoj je školi održana prezentacija o Iranu. Učenici su u suradnji s učiteljima napravili prezentacije, likovne radove i igrokaz i na taj nas način upoznali s kulturnim, povijesnim i geografskim obilježjima Irana. Tom prilikom, u pratnji supruge i prevoditelja, posjetio nas je iranski veleposlanik Mohammad Reza Sadegh koji je održao kratak govor. Nakon službenog dijela uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje.

 

 

Lara Bartolić (6.b) 

KLOKAN

Međunarodno matematičko natjecanje  KLOKAN BEZ GRANICA  2017.  
                

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 23. ožujka 2017. u 12,30 održat će se 19. put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Prijaviti se može svaki učenik od 2. do 8.r.  ( s uplatom od 15,00 kn )  kod svog učitelja do 5. veljače bez obzira na uspjeh iz matematike. Igra - natjecanje se samofinancira članarinom natjecatelja ( 15,00 kn ). Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote se potroši za nagrade najboljima.

Više

 

Čast nam je pozvati vas na prezentaciju školskog projekta:

"Iran i Hrvatska - kulturne, geografske i povijesne veze"

koja će biti održana u Osnovnoj školi Šestine, Podrebernica 13, dana 10.2.2017 s početkom u 17 sati.

Uveselite nas svojim dolaskom!

                                                             Učenici i učitelji 

Posjet Zajednici Cenacolo

     U utorak 7. veljače 2017. učenici  osmih razreda posjetili su Zajednicu Cenacolo u selu Kučari kod Vrbovca u sklopu terenske nastave iz biologije, katoličkog vjeronauka te sata razrednog odjela.

   Zajednicu Cenacolo osnovala je 1983. godine časna sestra Elvira u Italiji za pomoć osobama koje su odustale od života zbog raznih razloga, najčešće ovisnosti. Danas u svijetu postoji 61 bratovština u 18 zemalja. U Hrvatskoj postoji 5 muških i 1 ženska bratovština.

   U posjetu Zajednici Cenacolo poslušali smo svjedočanstva mladih ljudi koji su bili na rubu života i smrti. Prošetali smo njihovom kućom i vidjeli čime se sve bave te kako izgleda jedan njihov dan.

    Mislim da nakon ovog posjeta nitko nije ostao ravnodušan te da su nas duboko dirnula njihova svjedočanstva koja nije lako podijeliti s drugim ljudima. Želim im da uspiju u svojim nastojanjima da se vrate u normalan život.

 

                                                                                                          Helena Legvard

Ostale fotografije nalaze se u albumu Cenacolo 2017.

ŠAHOVSKA IGRAONICA

Novi termini šahovske igraonice su:

A turnus: srijeda 8. sat (14.20 - 15.05)

B turnus: utorak 8. sat (14.20 - 15.05)

u učionici stranih jezika.

Voditelj igraonice Jurica Blažević

Domovinski rat: Bitka za Vukovar

Učenici 8. a i 8. b razreda uz pratnju profesorice Davorke Vuković, Helene Ive Legvard i profesora Tonija Rajkovića odradili su terensku nastavu iz povijesti na temu Domovinskog rata: Bitka za Vukovar. U dva dana (23. i 24. siječnja 2017.) obišli su Muzej Elz, Memorijalno groblje, Ovčaru, Memorijalni centar, Vukovarsku bolnicu i Vučedol. 

 

 

 

Dio ozračja možete doživjeti gledajući fotografije u albumu Vukovar i Vučedol 2017. u fotogaleriji.

MARATON PRIČA

Od 24. do 26. siječnja, učenici trećih i četvrtih razreda sudjeluju u Maratonu priča - stvaralačkoj pričaonici uz upotrebu kocaka za stvaranje priča (Story cube teller). Najbolji radovi sudjelovat će na natječaju u organizaciji Dječje knjižnice M2.

 

Posjet 5. r. - TEHNIČKI MUZEJ NIKOLE TESLE

                        Planetarij i radionica SUNČEV SUSTAV

                Učenici petih razreda naše škole su 19. siječnja 2017. posjetili Tehnički muzej u Zagrebu, planetarij i radionicu Sunčev sustav. Učenike je dočekala voditeljica radionice prof. Višnja Sardelić, iskusna pedagoginja u popularizaciji znanosti i Ante Radonić predavač u planetariju. Dok je jedna skupina bila u planetarijumu, druga je u vodstvu prof. Sardelić sudjelovala na radioniciama. Učenici su upoznali svemirska tijela, izgled Sunčevog sustava, zvjezdanog neba, te odnose udaljenosti i brzine kretanja planeta unutar Sunčevog sustava, a saznali su nešto o građi Zemlje i drugih planeta. Pogledajte kako nam je bilo u muzeju, a pojedini radovi su izloženi u učionici geografije i povijesti.

                                                                                                         Antonija Miškulin

Fotogalerija

 

 

 

Dragi učenici, roditelji te stanovnici Šestina i Mlinova !
Od ponedjeljka 23.siječnja 2017. do petka 27. siječnja 2017. u školi ćemo prikupljati elektronički i električni otpad te stare baterije. Pozivamo vas da se uključite u akciju. Javiti se možete domaru, učiteljici Celinšćak (3.a) ili prof. Legvard.
Uklonimo otpad iz naše okoline i zbrinimo ga na pravilan način.
http://recikliraj.hr/cat/elektronicki-otpad/

ŠKOLSKA NATJECANJA 2016./17.

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE  za učenike od 5. do 8. r. koji pohađaju dodatnu nastavu matematike,održat će se 16. siječnja 2017. ( pon. )  6. i 7. sat u prostorima škole.

Tako će biti izabrani predstavnici naše škole na općinskom natjecanju 26.1.2017.

Više

objavila: V. Cibula

 

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE 2016./17.

ODRŽAT ĆE SE U SRIJEDU 18.1.2017. u 13.00 SATI.

Mogu sudjelovati svi učenici 5. - 8. razreda koji  imaju odličan uspjeh, te oni koji pohađaju Dodatnu nastavu iz geografije i Geografsku grupu.

Više

 

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE 2016./2017.

Četvrtak 19.1.2017. u 13.00 sati.

Za vremenik kliknite na link! 

 

 

Čestitamo našoj dragoj kolegici,učiteljici likovne kulture,na velikom uspjehu!

Bravo Ana!

 

 

Natječaj za popunjavanje radnog mjesta

Za više informacija kliknite na link.

POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Temeljem dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja i Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Školski odbor OŠ Šestine je donio odluku da nastava u drugom polugodištu šk. god. 2016.- 2017. počinje u ponedjeljak 16. 1. 2017. -  B turnus.

SASTANAK VIJEĆA UČENIKA

Danas, 21. prosinca 2016., u školskoj zbornici se održao sastanak Vijeća učenika i ravnatelja škole Ljubomira Špiljara. Sastanku su nazočili predstavnici učenika od prvog do petog razreda, a s višim razredima sastanak će se organizirati u prvom slobodnom terminu u drugom polugodištu. S ciljem unapređenja života škole razgovaralo se i raspravljalo o aktualnim školskim temama i pitanjima.

 

Sportsko iznenađenje u Šestinama!

​U srijedu 14. prosinca 2016. posjetili su nas iznimno vrijedni hrvatski sportaši i olimpijci, biciklist Matija Kvasina i veslač Martin Sinković. Više o ovom lijepom, poučnom i ugodnom druženju saznat ćemo uskoro od malih novinara naše škole, a dotad uživajte u fotografijama!

   

Božićna priredba i sajam

U srijedu se u našoj školi održala božićna priredba i sajam. Iako još uvijek nema snijega, božićnog ugođaja nije nedostajalo. Zaslužni za to bili su učenici koji su svojim nastupima donijeli blagdansko raspoloženje. Pjesmom i plesom oduševili su sve prisutne i na najljepši mogući način poželjeli im sve najbolje povodom predstojećih blagdana. Nakon priredbe, svi okupljeni obišli su sajam gdje su mogli pronaći (i kupiti) mnoštvo ukusnih kolačića, božićnih ukrasa i čestitki.

 

Slike se nalaze u fotogaleriji.

 

Božić dolazi...

PRIDRUŽITE NAM SE NA

BOŽIĆNOJ PRIREDBI I SAJMU

U SRIJEDU (14.12.) U 18,00 h. VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!!

HUMANITARNA AKCIJA

  

 

Draga djeco i roditelji!

Nalazimo se u vremenu Došašća kada na poseban način želimo razveseliti naše bližnje.

Pozivamo Vas  na sudjelovanje u humanitarnoj  akciji, od 7. 12. do 16. 12. 2016., u kojoj ćemo prikupljati: drvene bojice, flomastere, vodene bojice, društvene igre, šalove, kape, rukavice (za odrasle), slatkiše, kekse i slane grickalice, kavu, voće i slično, za korisnike Centra za rehabilitaciju Zagreb – podružnica Paunovac.

Vjeroučiteljice                           

 

 

 

 

VEČER MATEMATIKE 2016.

1.12.2016. naša škola se  4. put pridružila Večeri matematike, projektu Hrvatskog matematičkog društva .

Sudionika je bilo ukupno 166 ( učenici, roditelji i dežurni učitelji ). Dobro smo se zabavili i poigrali. Vidimo se i sljedeće godine.

Hvala svim učenicima i roditeljima koji su došli poigrati se s nama.

Više

Fotogalerija

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

 

„Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac – netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.“

                                                                                                       

Siniša Glavašević, Priče iz Vukovara

 

PROSLAVA DANA ŠKOLE

Retro Dan škole

U našoj školi 17. 11. 2016. svečanom je priredbom obilježen Dan škole. Priredba je održana u retro stilu. Nakon uvodnog govora ravnatelja, zbor je otpjevao hrvatsku himnu, a potom pjesmu Thank You For The Music grupe Abba, prepjevanu na hrvatski jezik. Održani su prigodni igrokazi, prvašići su otpjevali pjesmu Tata kupi mi auto, a četvrti je razred uz ples izveo pjesmu Ruže su crvene. Najveće oduševljenje izazvali su učenici koji su otplesali valcer. Priredbom su oživljene 60-e, 70-e i 80-e, a učenici su dobili priliku dobro ih upoznati.      

Fotografije se nalaze u fotogaleriji!  

Axel Adam Dubravčić (5.c) 

Dabar

Naše bistre glavice,Zlatni Dabrići,NajDabrići!!!

Bravo!!!

Više

 

Klikom do:

ŠAHOVSKA IGRAONICA

Sljedeći tjedan započinje s radom šahovska igraonica.

Ako volite igrati šah, dođite.

Ako vas zanima šah, dođite.

Ako ne znate igrati šah, a želite naučiti, dođite.

Prvi sastanak je u utorak 8. 11. osmi sat u učionici glazbene i likovne kulture.

Drugi sastanak je dva dana kasnije, također osmi sat.

Dođite i igrajmo se! I ne zaboravite ponijeti šahovsku ploču sa sobom!

 

Jurica Blažević, prof.

RETRO SAT MATEMATIKE

POSJET 5.r. HRVATSKOM ŠKOLSKOM MUZEJU

Krajem  listopada su učenici 5.r. išli na terensku nastavu iz matematike u Hrvatski školski muzej u pratnji prof. matematike i razrednika. Cilj je bio pokazati učenicima pomagala koja su koristili učenici u prošlosti. Prvo su učenici kratko pogledali postav Muzeja, a zatim im je održan RETRO SAT matematike uz uporabu pomagala i zadataka iz 19. i 20. st.

Više

Fotogalerija

objavila: V. Cibula

PROJEKT DODATNE MATEMATIKE I GEOGRAFSKE GRUPE

TERENSKA NASTAVA

Učenici 7.r., koji idu na dodatnu matematiku i geografsku grupu, su 19.10. 2016. išli s prof. A. Miškulin i V. Cibulom na terensku nastavu OBILAZAK INSTALACIJE  PRIZEMLJENI SUNČEV SUSTAV.

Više

Fotogalerija

objavila: V. Cibula

IZLOŽBA U KNJIŽNICI VRAPČE

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, u knjižnici Vrapče postavljena je izložba "Kako ukrasti knjigu". Tom prigodom su izloženi i radovi učenika likovne skupina naše škole. Njihove linoreze na temu krađe knjiga možete vidjeti od 15. listopada do 15. studenog 2016.

  

 

Klikni!

 

 

JEDAN RAZRED - JEDNA KNJIGA

Dragi učenici i roditelji!

 

Kako bismo obogatili fond školske knjižnice, i ove godine provodimo akciju pod nazivom „Jedan razred – jedna knjiga!“

 

Cilj je svakog razreda kupiti jednu knjigu po svom izboru koju će darovati knjižnici. Prilozi učenika su proizvoljni – svatko daje koliko može i želi dati – 1, 3, 5 ili 10 kuna!

Uplatiti je potrebno do 7. studenog 2016.

 

Zahvaljujem na suradnji!

 

Knjižničarka Majda Kovač

smiley

 

DOGAĐANJA U RUJNU 2016. GODINE

U školi je održan državni skup učitelja

glazbene kulture na temu „ Tamburica u školi“.  

   

Prijem prvašića

Osmaši na maturalcu

 

 

ŠKOLSKA GODINA 2016. – 2017.     

5. RUJNA 2016.

2. A. 2. B, 3.A, 3.B, 4.A   U 8:00

5. – 8.  SVI U 8:00

4. B  U 12:30

 

Poštovani roditelji učenika 1.razreda

Nastava u 2016. – 2017. školskoj godini počinje u ponedjeljak 5. rujna.

Iznimno taj dan započinje u 11, 00 sati

Popis učenika i njihovih učiteljica nalazi se u predvorju škole svaki dan do 14,30 sati , a srijeda do 17, 00 sati

Prvi dan će učenici dobiti udžbenike, a učiteljice će roditeljima dati ostale dodatne informacije o potrebnom priboru te organizaciji nastave i produženog boravka. 

 

Podjela svjedodžbi za razrednu nastavu

  29. lipnja 2016.

1.a - 10,00 h

1.b - 9,00 h

2.a - 9,00 h

2.b - 9,00 h

3.a - 10,00 h

3.b - 11,00 h

4.a - 10,30 h

4.b - 9,00 h

4.c - 9,00 h

ZAHVALA RODITELJIMA PRVIH RAZREDA
UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Dragi osmaši,roditelji
i nadalje pratite novosti na

LINKU

Upisi u srednje škole

Terenska nastava u Lici

Dana 27.5.2016. u 8.00 sati krenuli smo na terensku nastavu u Liku. Nakon ugodne i vesele vožnje, stigli smo do mjesta Perušić u kojem se nalazi Pećinski park Grabovača. U Parku smo se odlično zabavljali sudjelujući u radionici Potraga za izgubljenim blagom. Kako bi uspješno obavili zadatak, trebali smo upotrijebiti svoje znanje iz geografije. Nakon potrage, uslijedio je prilično zahtjevan uspon do špilje Samograd. Vrijedilo se uspinjati. Špilja nas je oduševila. Jednako zanimljivo bilo je u obližnjem selu Smiljanu gdje se nalazi Memorijalni centar Nikole Tesle, poznatog hrvatskog izumitelja. S velikim zanimanjem razgledali smo eksponate vezane uz njegove izume. Već poprilično gladni, uputili smo se na fini ručak. Vrhunac zabave uslijedio je u lunaparku. Nakon lude vožnje autićima, krenuli smo put Zagreba. Sretni i puni dojmova vratili smo se kući.

Vita Anđel (5.b)

 

 

 

 

HUMANITARNA AKCIJA

Humanitarna udruga " Možemo zajedno" prikljupa školski pribor - bilježnice, olovke, gumice, šiljila, bojice za Afriku (Tanzanija i Kenija). U ovoj akciji sudjeluje stotinjak škola, a možeš i ti dati svoj doprinos do 25.5.2016. profesoricama Marijani Goričanec i Antoniji Miškulin.

 


 

Pozivnica

 

 

Upisi u srednju školu

Dragi učenici,

kliknite na link i saznajte sve informacije o upisima u srednju školu.

UPISI U 1. RAZRED

Poštovani roditelji, upisi u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017. počinju u lipnju u sljedećim terminima:

četvrtak, 9. lipnja 2016. 10.00 – 12.00 16.00 – 18.00

petak, 10. lipnja 2016. 10.00 – 12.00 16.00 – 18.00

subota, 11. lipnja 2016. 10.00 – 12.00

S veseljem očekujemo buduće prvašiće!

Croatian Makers

Osnovna škola Šestine se ove školske godine priključila u Croatian Makers ligu. Prvo kolo natjecanja se održalo 4. svibnja u OŠ Matije Gupca, na Knežiji, u Zagrebu. Za našu školu su nastupali Petar Marković, Ante Mišetić, Leo Plukavec i Vid Veselko, a pripremao ih je prof. tehničke kulture Roman Rubičić. Zadatak je bio složiti robotsko vozilo koje će samostalno uz pomoć senzora proći zadanu stazu.

Rezultati natjecanja će biti objavljeni na službenoj stranici udruge: http://croatianmakers.hr/.

    

   


 

IDEMO U AUSTRALIJU


U našoj školi je u tijeku projekt "Idemo u Australiju!" Tim povodom pozivamo sve učenike i roditelje na predavanje i radionice naših učenika i predstavnika Australskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj u našoj školi u utorak, 3.5.2016. u 18.00h. 

MALA TRIBINA

U sklopu projekta „Mala tribina“ Društva hrvatskih književnika, organiziran je susret za učenike naše škole s renomiranim hrvatskim književnikom Dubravkom Jelačićem Bužimskim.

Voditelj tribine bio je književnik Hrvoje Kovačević, a održala se u prostorijama Društva na Trgu bana Josipa Jelačića 7/1, u srijedu 20. travnja 2016. godine. Nazočili su joj svi učenici 7. a i 7. b razreda naše škole, ponajbolji učenici petih, šestih i osmih razreda u pratnji nastavnica hrvatskog jezika Magdalene Hadžić i Davorke Vuković te knjižničarke Majde Kovač.

Nakon uvodnog pozdravljanja i predstavljanja Društva hrvatskih književnika, uslijedilo je kraće izlaganje Dubravka Jelačića Bužimskog vezano uz njegov životni put i književni rad. Ubrzo je riječ prepustio učenicima koji su svojim brojnim zanimljivim i raznovrsnim pitanjima doprinijeli razvoju rasprave. Od cjelokupnog bogatog književnog opusa, tri je romana Jelačić Bužimski napisao za mlade i oni su uvršteni na popis lektirnih naslova za 7. razred osnovne škole (Sportski život letećeg Martina, Martin protiv CIA-e i KGB-a i Balkanska mafija). Ta lektira učenicima tek predstoji pa je susret poslužio kao izvrstan poticaj za čitanje.

Više o susretu moguće je vidjeti na http://dhk.hr/tribina-dogadanja/hrvatska/mala-tribina, a učeničke fotografije u našoj fotogaleriji.

NOĆ KNJIGE

U petak 22. travnja, prvi put smo u školi obilježili Noć knjige!

Susret u našoj školskoj knjižnici je započeo u 19 sati i trajao je do 20.30 sati. Odazvalo se nekoliko učenika 7. i 8. razreda te smo zajedno čitali roman „Svašta u mojoj glavi“ poznatog hrvatskog književnika Mire Gavrana. Program su vodile nastavnica hrvatskog jezika Magdalena Hadžić i  knjižničarka Majda Kovač.

U ugodnoj atmosferi, vrijeme je proletjelo, a mi smo naglas pročitali skoro pola knjige, što nam je dalo poticaj da i sljedeće godine sudjelujemo na ovoj manifestaciji.

Inače, Noć knjige se organizira već 5. godinu zaredom diljem Hrvatske. Ove godine je sudjelovalo preko 500 sudionika uz više od 1000 različitih prigodnih programa, a u znaku je dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici prvog objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić.

 

 

Više o programu Noći knjige pogledajte na http://nocknjige.hr/index.php, a fotografije našeg susreta u fotogaleriji.

14.smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Poštovani,

15.travnja 2016.godine održana je 14.smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba,škola domaćin ove godine bila je OŠ Gračani.

Tema:“Zagrebačka škrinjica s blagom“

Potaknuti istom učenici naše škole istraživali su i tražili inspraciju u djelu Augusta Šenoe:Zlatarevo zlato.Odlučili su izraditi straničnike i spomenare koje su prezentirali na štandu i uredili ga kao čitaonicu.

Predstavnice naše škole na smotri bile su učenice 7.i 8. razreda.

Anja Obuljen (8.a),Domenica Beronić(8.b),Sara Marija Marić(7.a),Jana Kic(7.a) i Iva Kuštović(7.a)

Zahvaljujemo  školi domaćinu na gostoprimstvu.

 Foto-galerija

Upisi u srednju školu

Klikni na 

Upis u 1.razred šk.god. 2016./2017.

Obavještavamo roditelje djece koja su školski obveznici (djeca koja do 1.4.2016. navršavaju 6 godina) da trebaju obaviti pregled kod školske liječnice i razgovor u školi.

Stoga molimo da se jave radi dogovora za termin na navedene brojeve:

1) Dom zdravlja Zagreb – Centar  -  4843 049

                                                 - Laginjina 16  (Dr.med.Tatjana Petričević Vidović)

2) OŠ Šestine -  467  4261   

Tijekom 4. i 5. mjeseca obavljat će se pregledi u školskoj ambulanti i razgovori u školi.  

Početkom lipnja sastat će se  Komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i dati mišljenje za svako dijete.

Roditelji će dobiti obrazac s mišljenjem o spremnosti djeteta za školu i to će biti potrebno za upis u 1. razred.

Upis u 1. razred će biti 9., 10. i 11. lipnja 2016.

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak 21. ožujka počinju proljetni praznici koji traju do 25. ožujka. Nastava počinje u utorak 29. ožujka 2016. i nastavlja se u prema rasporedu B turnusa.

Svima Vam želimo sretan Uskrs i uskršnje blagdane, obilje obiteljskog zajedništva, a učenicima  zaslužen okrepljujući odmor!

 

 

Dragi učenici,roditelji i profesori,na informatici radimo razna istraživanja. Molimo Vas da nam pomognete i riješite ove ankete (do kraja tjedna bit će ih još) kako bismo mogli završiti naš mali projekt. Hvala. 

Vaši sedmaši.

 Stipe Prskalo 7.b  Anketa

 Lucija Baljint 7.b   Anketa

 Antonio Vuk 7.b   Anketa

 Vilim Boroša 7.b  Anketa

 Nika Mamić 7.a  Anketa

PUČKA KUHINJA U GUNDULIĆEVOJ

Dragi učenici i roditelji!

Korizma je vrijeme kada na poseban način mislimo na bližnje u potrebi. Pozivamo Vas  na sudjelovanje u humanitarnoj  akciji od 7. do 11.3.2016., u kojoj ćemo prikupljati osnovne namirnice (tjesteninu, rižu, brašno, palentu, šećer, sol, vegetu, trajne konzerve: grah, grašak, krastavce, papriku, voće, mesne proizvode, ribu, deterdžent za suđe…) za pučku kuhinju u Gundulićevoj.

                                                                                                     

                                                                                                       Vjeroučiteljice

Posjet forenzičara našoj školi

Dana 25. veljače 2016. u našoj je školi održano predavanje vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", ustrojstvene jedinice MUP-a. Predavači Adela Makar, Daniela Dekanić, Zdenko Mindum i Mario Mikulić na vrlo zanimljiv i zoran način predstavili su zanimanje forenzičara i vrste vještačenja koji se u Centru obavljaju. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda.

Centar je dobio ime po Ivanu Vučetiću, Hrvatu koji je živio u Argentini i prvi je u svijetu razriješio ubojstvo pomoću svoje metode daktiloskopije (uzimanja otisaka prstiju) i to davne 1892. godine. On je ustanovio sistematiku desetoprstne daktiloskopske zbirke.

Osnovni posao djelatnika Centra je pretvorba materijalnog traga izuzetog s mjesta počinjenja kaznenog djela u pravno valjani materijalni dokaz. Govorili su o načinu nastanka, pronalaženju, izuzimanju i vještačenju pojedinih vrsta tragova. Upoznali su ih s daktiloskopijom, balistikom, traseologijom te biološkim i toksikološkim istragama. Učenicima je predstavljena forenzika kao znanost u kojoj se isprepliću njima poznate znanosti poput kemije, fizike, biologije, matematike, što je bio i poticaj za učenje tih predmeta.

Najzanimljiviji dio bio je kada su učenici i sami postali "mali forenzičari". Obukavši se u zaštitna odijela i maske, glumeći CSI junake u serijama, učenici su se okušali u izuzimanju tragova, uzimanju otisaka prstiju, baratanju raznim priborima te su na kraju dobili diplome.

Ova aktivnost uz motiviranje učenika za učenjem ima i preventivni karakter jer poučava djecu o štetnosti kriminaliteta kao negativne društvene pojave – jer na kraju počinitelj nedjela ipak biva otkriven i priveden pravdi.

Fotografije s predavanja pogledajte u fotogalerijiQ

Obavijest za učenike

Prva srednja informatička škola s p.j., za vrijeme trajanja proljetnih praznika, organizira besplatne radionice za učenike 8. razreda.
Radionice se održavaju iz područja programiranja i multimedije, u razdoblju 21.-24.03., a prijave se primaju do 18.3. na email: tajnistvo@isi.com.hr

OSMAŠI U POSJETU NSK

Povodom otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, skupina učenika osmih razreda je u srijedu 24. veljače posjetila popularnu NSK u pratnji knjižničarke Majde Kovač i nastavnice geografije Antonije Miškulin. 

Razgledavanje i upoznavanje sa, za učenike fascinantnom zgradom NSK-a, trajalo je više od dva sata. Kroz knjižnicu nas je vodila gđa. Sonja Martinović knjižničarka iz Središnjeg informacijskog centra. Učenici su se upoznali s općim informacijama o knjižnici, a zatim posjetili Zbirku muzikalija i audiomaterijala, Zbirku službenih publikacija i čitaonicu publikacija, Zbirku knjižničarstva i čitaonice na 3. i 4. katu. Učenici su imali prilike ući i u zatvoreni dio knjižnice za studijske radove gdje znanstvenici pišu svoje radove. Tom prilikom, zbog izuzetnog interesa, naši znanstvenici su se obratili učenicima, upoznali ih sa svojim radom te su započeli vrlo ugodan i poticajan razgovor.

Nakon što su se učenici upoznali s prostorijama knjižnice namijenjenim korisnicima, posjetili su i dio knjižnice zatvoren za javnost: zatvoreno spremište, tiskaru, knjigovežnicu i restauratorski odjel. Ovdje su se upoznali s različitim metodama čuvanja, zaštite i obnove knjiga, fotografija, zemljovida i grafika koji su predstavljeni u obliku radionica. Djelatnici odjela su na kraju prikazali kako se stare knjige mogu iskoristiti na kreativan način i tako proizvesti nov ukrasni i/ili koristan predmet. 

Na svim odjelima koje smo posjetili, knjižničari su iznimno pohvalili naše učenike na izrazito pristojnom ponašanju i aktivnom sudjelovanju te pozvali OŠ Šestine na ponovni posjet. 

 

Antonija Miškulin

 

Fotografije pogledajte u fotogaleriji!

OBAVIJEST ZA UČITELJE, UČENIKE I RODITELJE

U subotu 20. veljače u 9:00 sati dolaze nam u goste igrači, članovi i navijači HOKEJAŠKOG KLUBA MEDVEŠČAK!

 

 

Zajedno krećemo u akciju uređenja školskog okoliša. Planira se bojenje vanjskih betonskih zidova, uređenje starog šljivika i sadnja mladih voćaka.

Pridružite nam se u što većem broju kako bismo uz rad i druženje s igračima Hokejaškog kluba Medveščak uredili svoje školsko dvorište.

Medvjedi vas pozivaju!

 

Okupljanje je u 9 sati, zajednički doručak pred glavnim ulazom škole u 09:30 sati, a u 10:00 sati započinju radovi.

Cijela akcija će potrajati sigurno do 12:30 sati kada će se podijeliti ručak, a tko želi može ostati pomoći i dulje.

 

Vidimo se u subotu, nemojte zaboraviti radnu i toplu odjeću i obuću!

Zig-zag!

KHL MEDVEŠČAK Zagreb

 

                                                                                  Ravnatelj OŠ ŠESTINE

                                                                                       Ljubomir Špiljar

Književni susret s Jadrankom Čunčić Bandov

U našoj će se školi održati književni susret s Jadrankom Čunčić Bandov. Lutkarica će prikazati kolaž igrokaz u našoj školi za učenike prvih i drugih razreda u ponedjeljak 1. veljače u 9.50 sati. 

Obavijest o početku drugog obrazovnog razdoblja

Dragi učenici!

Zimski prazni su završili,drugo obrazovno razdoblje je pred nama.Nadamo se da ste se odmorili kako bi s lakoćom svladali sadržaje koji su pred vama.

Ovaj tjedan startamo sa  A turnusom.

Sretno svima!

 

 

PRIDRITE NAM SE NA BOŽIĆNOJ 

PRIREDBI I SAJMU U 

SRIJEDU(16.12.) U 18,00 h. 

VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!!

 

  DeutscH ……..

 ……….   i naši uspjesi

Veleposlanstvo Republike Njemačke u suradnji sa Goethe-Institutom raspisalo je natječaj za najbolju priču koju treba sastaviti na temelju 

slika. Natječaj se odnosio na osnovne i srednje škole.Iz naše škole sudjelovale su dvije grupe: iz sedmog razreda sastavak su pisale Nika Mamić, Iva Kuštović, Jana Kic i Roko Simonić, a iz osmog Marija Žarak, Anja Obuljen, Petar Marković, Luka Zgomba, Nika Benjak kojima se pridružio Noah Lipovac iz 6.b razreda. 7.a je napisao dnevnik jedne mlade žene koji je pronađen u boci na obali Jadrana. Djevojka odlazi na putovanje oko svijeta te na brodu upoznaje mladića u kojeg se zaljubi. Na putovanju se dogodi neočekivana nesreća, aber: Ende gut,  alles gut… 8.a je sastavio priču o kišobranu. Priča govori o dvoje zaljubljenih ljudi koje povezuje šareni kišobran. Trudnica Pe Ni Lu pala je s broda noseći sa sobom kišobran. Njezin muž Ma No An očajnički ju je tražio, ali uzalud. Nakon dugog traganja bez rezultata  sreće mladog dečka koji nosi onaj kišobran...Obje grupe pozvane su u Goethe-Institut 2.12. na dodjelu nagrada. Od tri moguće nagrade mi smo osvojili dvije. Sedmi razred osvojio je 2. mjesto, a osmi razred prvo. Svaki učenik dobio je poklon, a škola je dobila dvije zemljopisne  karte Njemačke te dvije mini biblioteke i kalendare.

Nakon dodijele nagrada kazalište sijena iz Njemačke prikazala je predstavu "Konigs Weltreise".

                                                                    Nika Benjak 8.a

poslije dodjele nagrada

 

Spoj humanitarnog, kreativnog i ekološkog u čuvanju vlastitog identiteta na ''Dan škole''

Učenici OŠ Šestine prikupljaju plastične čepove za lijekove oboljelima od leukemije i limfoma. U listopadu je prikupljeno nešto više od 62 kg, a akcija traje i dalje. Šarenilo i velika količina čepova bili su motivacija za izradu simbola naše škole i kraja šestinskog kišobrana i licitarskog srca. Učenici Etnografske i Likovne grupe, uz veliku pomoć učenika 5.c razreda su satima odvajali čepove po boji,kako bi se pripremili za izradu kišobrana i srca. Najbolja prigoda za realizaciju ideje je ''Dan škole''.Učenici su u školskom predvorju u jutarnjim satima strpljivo izrađivali ''tepih od čepova'' u željenim oblicima. Za izradu licitarskog srca i šestinskog kišobrana bilo je potrebno: 

 15 kg čepova razvrstanih po boji, 

 12-15 učenika, šaka dobre volje, 

 humatirna osviještenost svih učenika, djelatnika, roditelja i prijatelja,

  žlica ljubavi prema zavičaju, 

 nekoliko vrećica strpljivosti i 

 4 sunčana sata. 

Pogled na krajnji rezultat je neprocjenjiv, a dokazuju kako učenici OŠ Šestine imaju veliko srce uvijek spremno pomoći onima kojima je najpotrebnije pri tome očuvati okoliš. 

Antonija Miškulin

Klikom na    do foto galerije!

 

DAN ŠKOLE

U petak, 20.11.2015., svečano je obilježena 152. godina postojanja škole u Šestinama. Tom je prigodom u 18 sati održana školska priredba u kojoj su učenici prikazali samo djelić onoga što znaju i umiju.

Na samom početku školski je zbor otpjevao himnu, a nakon pozdravnog govora ravnatelja učenici su izveli brojne recitacije, zanimljive igrokaze i plesne točke. Ove godine po prvi su se put predstavili i izviđači koji su kratkim igrokazom pokazali čime se bave, i pritom dobro nasmijali sve prisutne.

Brojni su roditelji, skrbnici, djedovi i bake s veseljem pratili i podržavali svoje najdraže, a zaista lijepo bilo je vidjeti i bivše učenike, sada srednjoškolce, koji su iskoristili taj dan kako bi posjetili svoje učitelje i profesore.

Fotografije se nalaze u foto-galeriji!

 

Office365 Education je usluga koji omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.

Adresa:   office365.skole.hr

Upute:    https://office365.skole.hr/default/pristup

 

DAN ŠKOLE

U petak 20. studenog 2015. nenastavni dan je povodom obilježavanja Dana škole. Pozivamo Vas na svečanu priredbu u 18 h u predvorju škole!

 

 

Obavijest za roditelje

Tijekom prva dva mjeseca nastave uočeno je preslobodno tumačenje ulazaka u školu i  školske  prostore. Molimo Vas da dolazak i ulazak u školu bude usklađen s početkom ili završetkom nastavnog sata, terminima informacija i roditeljskih sastanaka, odnosno, drugih, iznimnih, potreba. Vrata će biti zaključana veći dio dana, a dežurno osoblje će ih otvarati prema gore spomenutim potrebama. Nije dozvoljeno šetanje po školi i zavirivanje u školske prostorije.  Roditelje koji dolaze po učenike u produženom boravku molimo da čekaju ispred škole, eventualno u predvorju.

Ujedno primjećujemo kako u zadnje vrijeme mnogi učenici dolaze prerano u školu, u vrijeme dok još nemaju nastavu. Stoga, podsjetite djecu da na nastavu dolaze par minuta prije odmora jer će dežurno osoblje zaključavati ulazna vrata. Pridržavanje kućnog reda je važno za neometano održavanje nastave.

Od ponedjeljka 23. studenog 2015. ulazak u školu bit će moguć samo na početku nastavnog dana, a izlazak kod odlaska kući. Zimski uvjeti, loše vrijeme, kiša, blato i snijeg, zahtijevaju puno više brige oko čistoće prostora škole, higijene i zagrijavanja.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!

Ravnatelj

HUMANITARNA AKCIJA DJECA ZA 5

Kako i koliko je naša škola pripomogla humanitarnoj akciji Djeca za 5, pogledajte u priloženoj prezentaciji!

 

Hvala svima koji su sudjelovali!

Priloženi dokumenti:
Djeca za 5.pptx

Jedan razred - jedna knjiga!

Dragi učenici i roditelji!

 

Kako bismo obogatili fond školske knjižnice, i ove godine provodimo akciju pod nazivom

„Jedan razred – jedna knjiga!“

 

Cilj je svakog razreda kupiti jednu knjigu po svom izboru koju će darovati knjižnici. Prilozi učenika su proizvoljni – svatko daje koliko može i želi dati – 1, 3, 5 ili 10 kuna!

Novce je potrebno skupiti do 11. studenog 2015.

 

Hvala za suradnju!

Knjižničarka Majda Kovač

DAN KRUHA

Svake godine u listopadu se u školama održava velika svečanost - „DAN KRUHA“. U našoj školi taj se dan obilježio 23. listopada. Učenici su donijeli kruh koji su pekli s roditeljima i održala se priredba.

Kao što znate, učenici od 1. do 4. razreda mogli su otpjevati ili ispričati priču o kruhu. Voditelji priredbe bili su Marko i Lana.

Prvi razred koji je nastupio bio je 2.b koji nam je odigrao igrokaz „POD STREHOM“. Drugi razred je bio 2.a sa svojom pričom o ,,VAŽNOSTI MALOG SITNOG ZRNA“. 1.a i 1.b otpjevali su nam pjesmu o ,,MLINU“. Učenice 1.a ispričale su nam priču o velikom trudu i uspjehu jedne koke. Sljedeće su bile učenice 4.b sa pričom o tome kako pekar ima pune ruke posla. Učenici 3.b rekli su nam tko se sve veseli kolačima, slancima, kiflama i perecima, a poruku o običnom i svakodnevnom kruhu rekli su nam učenici 3.a.

Nakon izvedbi svi smo se pomolili i svećenik Robert Šreter blagoslovio je kruh. Potom su se svi osladili ukusnim slasticama koje su kod kuće napravili.

 

 

Autori: Noa Golić, Ana Strihić i Paula Rodbinić (5.c)

 

Fotografije pogledajte u fotogaleriji!

 

 

 

DJECA ZA 5

P o z i v

 

svim učenicima i učiteljima  OŠ   ŠESTINE

na sudjelovanje u akciji 'Djeca za 5':

 

ODBAČENOM IGRAČKOM

POMAŽEMO BOLESNOJ DJECI

 

 

 

Akcija u Vašoj školi traje

od ponedjeljka, 26.10. do petka, 30.10. 2015.

 

  • Cilj akcije je da svako dijete donira jednu neoštećenu igračku s kojom se više ne igra; igračke mogu biti: plišanci, lutke, autići, torbe, ruksaci, slikovnice, dječji nakit, društvene igrice, puzzle, ukratko : sve sa čim se djeca više ne igraju, a NIJE OŠTEĆENO.

 

  • MOLIMO Vas da svaki razred POKUŠA sakupiti onoliko igračaka koliko ima učenika u razredu.

 

  • Donirani novac odlazi za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

 

  • Za sve dodatne informacije obratite se vjeroučiteljici.

 

    

Zahvaljujemo Vam na odazivu!
www.krugovi.hr

 

Priloženi dokumenti:
plakat - poziv za djecu za 5.doc

OBAVIJEST ZA RODITELJE
Priloženi dokumenti:
e - HP.pdf

RIJEČ DANA

Od 15. listopada do 15. studenog svake godine obilježava se Mjesec hrvatske knjige! Tim povodom u školskoj knjižnici od sljedećeg ponedjeljka (18.10.) počinje nova aktivnost pod nazivom RIJEČ DANA.

O čemu se radi? Prvi učenik koji iza prvog školskog sata dođe u knjižnicu, bira iz dva ponuđena rječnika riječ dana! Ona se zajedno sa značenjem stavlja na vidljivo mjesto u knjižnici i na web-stranicu škole. Tako ćemo ponoviti i naučiti mnogo riječi i povećati svoje jezično blago.

Projekt se provodi prema ideji Ide Bogadi, OŠ Gustava Krkleca.

Dođite i uključite se u potragu!                                  

IZVIĐAČI

Dana 10. 9. 2015. godine osnovana je Izdvojena izletnička družina Šestine pri XV. samostalnoj četi izviđača Tornado. Ovaj povijesni trenutak plod je dogovora koji se u ljeto 2015. sklopio između ravnatelja Osnovne škole Šestine Ljubomira Špiljara, profesora Tonija Rajkovića, koordinatora družine, predsjednika Saveza izviđača Zagreba Borisa Vujnovića i rukovodstva XV. samostalne čete izviđača Tornado – Željka Bačića - Bačve, tajnika i voditeljice Eve Bačić - Buki.

Iznenađujuće brzo i dobro, družini se priklonio velik broj članova što poletaraca (2. – 4. razreda), što izviđača. Broj članova se popeo na 101, a podijeljeni su u 5 jata i 7 patrola.

Odrađena su dva roditeljska sastanka i izlet na Cmrok (19. 9. 2015). OŠ Šestine je odmah postala domaćinom smotre izviđača Zagreba – Zborovanja na kojem je od 3. do 4. 10. 2015. bilo 479 izviđača i poletaraca iz Zagreba. Na izviđačkoj su olimpijadi, naše patrole „Ike“ i „El Nino“, iako su postojale samo tri tjedna, odnijele prvo i drugo mjesto u orijentacijskom crossu, a naša patrola „Široko“ bila je druga u scoutballu. Na igrama poletaraca naši poletarci su bili četvrti.

Ponesen izvrsnim rezultatima Tornado odlučuje organizirati školu za predvodnike jata i patrola u PD Runolist na Medvednici, 9. i 10. 10. 2015., gdje su naši vođe dobili početna potrebna znanja za vođenje jata i patrole

.

 

EKO KUTAK

U ovoj školskoj godini odlučili smo prikupljati plastične boce. Učenici geografske grupe napravili su žute kutije za njihovo odlaganje. U svakoj učionici i knjižnici nalazi se po jedna kutija. Istovremeno se u kabinetu biologije i kemije u organizaciji Eko grupe skupljaju čepovi kako bi se kupili lijekovi potrebni djeci oboljeloj od leukemije. Uskoro će u svakoj učionici biti i kutije za odlaganje papira. Geografska grupa će cijele godine pratiti količine skupljenih materijala te će to prikazati za Dan planeta Zemlje u 5. mjesecu.

 

 

OBAVIJEST O RADU ŠKOLE

Poštovani roditelji i učenici,

 

od četvrtka 1. listopada 2015. godine nastava će se održavati po redovitom rasporedu.

 

 Ravnatelj

OBAVIJEST O NASTAVKU ŠTRAJKA - NOVO

Poštovani roditelji,

 

i dalje Vas molimo da pratite vijesti vezane uz tijek štrajka. Način rada naše škole do daljnjega ostaje isti.

Ukoliko se i sutra nastavi sa štrajkom, osim učiteljica 2.b, 3.b, 4.a i 4.c, nastavu će održavati i sljedeći predmetni nastavnici: Hana Tischler (likovni), Ana-Marija Šobar Jurak (kemija i fizika), Nenad Kresoja (engleski), Marijana Goričanec (vjeronauk) i Magdalena Hadžić (hrvatski).

 

 

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Ravnatelj

 

OBAVIJEST O NASTAVKU ŠTRAJKA

Poštovani roditelji,

 

molimo Vas pratite novosti vezane uz tijek štrajka u medijima. Način rada naše škole do daljnjega ostaje isti.

Učiteljice 2.b, 3.b, 4.a i 4.c održavaju nastavu.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Ravnatelj

TERMINI INFORMACIJA ZA RODITELJE
Priloženi dokumenti:
PRIMANJE roditelja 2015 - 2016.xlsx

Posjet Tehničkom muzeju

                Učenici petih razreda naše škole su 25. rujna 2015. posjetili Tehnički muzej u Zagrebu, izložbu i radionicu Sunčev sustav, u pratnji svojih razrednica i učitelja. Učenike je dočekala voditeljica radionice prof. Višnja Sardelić, iskusna pedagoginja u popularizaciji znanosti. Ukupno je na izvanučioničkoj nastavi sudjelovalo 60 učenika petih razreda, koji su bili podijeljeni u dvije grupe po 30 učenika. U vodstvu prof. Sardelić učenici su obišli izložbu, upoznali se s našom galaksijom Mliječnom stazom i Sunčevim sustavom u kojem se nalazi naš planet Zemlja. Vidjeli su trodimenzionalne modele svemirskih tijela, izgled Sunčevog sustava, te se upoznali s odnosima udaljenosti i brzine kretanja planeta unutar Sunčevog sustava. Učenike je voditeljica postavila u uloge planeta i pojas asteroida te im dala upute kojom brzinom da se kreću oko velikog modela Sunca, čime su i sami bili sudionici izložbe, što ih se jako dojmilo. Također, vidjeli su i kako nastaje pomrčina Sunca i Mjeseca. Nakon obilaska izložbe, sudjelovali su na radioniciama. Organizirane su bile dvije radionice – izrada sazviježđa i izrada sunčevog sata (gnomona). Radove su učenici potpisali te ih ponijeli sa sobom, a biti će izloženi u školi. Prilikom našeg posjeta u Tehničkom muzeju se našao gospodin Goran Kušec, urednik i voditelj radio emisije Čičak, koja se emitira subotom na Hrvatskom radiju 1, te priupitao učenike nekoliko pitanja o Sunčevom sustavu, izložbi i radionici. Učenici su i u tom izvještaju lijepo predstavili sebe i svoju školu.

Antonija Miškulin, prof.

Poveznica za radioemisiju:

http://radio.hrt.hr/aod/cicak/129426/

         

                                                                                                     

Obavijest o štrajku

OSNOVNA ŠKOLA ŠESTINE

ZAGREB, Podrebernica 13

Zagreb, 24. rujna  2015.

 

                                       OBAVIJEST –  ŠTRAJK

Zaposlenici OŠ Šestine udruženi u  HRVATSKI ŠKOLSKI SINDIKAT PREPOROD i SINDIKAT HRVATSKIH UČITELJA  najavili su provođenje štrajka od petka  25.09.2015. -  što znači da oni neće raditi. Ako se ta najava ostvari, škola će  biti  otvorena za učenike i organizirat će prihvat učenika prema raspoloživim mogućnostima. Također će i prehrana učenika biti prilagođena ovoj situaciji.  Roditelji  i učenici će o tijeku pregovora biti obaviješteni putem medija javnog informiranja. 

Učenici petih razreda taj dan imaju unaprijed dogovoren posjet Tehničkom muzeju što će bez odgode realizirati njihove učiteljice.                                                                                         

                                                                                                                        Ravnatelj

 

 

 

EUROPSKI DAN STRANIH JEZIKA


DRAGI SVI!!!!!

26. 9. 2015. obilježava se EUROPSKI DAN STRANIH JEZIKA. 
Zabavite se i naučite nešto na linku koji slijedi: 

http://edl.ecml.at/LanguageFun/LanguageFacts/tabid/1859/language/hr-HR/Default.aspx

KAd sve proučite i naučite slijedi kviz s nagradama. 

Pozdrav svima koliko vas ima. 

Vitarnja Gamulin

Početak šk.god.

Početak šk.god. 2015./2016. 

 Ponedjeljak, 7. rujna 2015.

  8.00  - 2.a, 2.b   3.a, 3.b   4.b

              5.a, 5.b, 5.c    6.a, 6.b,   7.a, 7.b    8.a, 8.b

  12.30 -  4.a, 4.c

  11.00 – dolazak  učenika 1. razreda

Učenici od 2. do 8. razreda će prvi dan dobiti udžbenike i raspored sati.

Natječaji

Klikni!

Obavijest za roditelje i učenike
Obavijest za 1.razred

 

Sastanak za roditelje učenika prvog razreda održat će se u srijedu 2.rujna 2015. u 17:30 sati u prostorijama škole.

Podjela svjedodžbi za niže razrede

1.a u 8,00 h

1.b u 8,00 h

2.a u 10,00 h

2.b u 10,00 h

3.a u 13,00 h

3.b u 8,00 h

3.c u 9,30 h

4.a u 9,00 h

4.b u 10,00 h

4. c u 8,00 h

 

Obavještavamo roditelje budućih prvašića da odgađamo roditeljski

sastanak najavljen za kraj lipnja iz razloga što čekamo odobrenje za 

organizaciju rada od Gradskog ureda.

O idućem terminu sastanka (krajem kolovoza) bit ćete pravovremeno 

obaviješteni na isti način.

GEOGRAFSKA GRUPA U POSJETI HRVATSKOM PRIRODOSLOVNOM MUZEJU

Fosili, drago kamenje, preparirane životinje nađene u Jadranskom moru dijelovi su Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Učenici geografske grupe s profesoricom geografije  Antonijom Miškulin odlučili su 3.6.2015. posjetiti Hrvatski prirodoslovni muzej, umjesto da ostanu sjediti u školskim klupama.

Ulaskom u muzej dočekali su nas vodiči koji su nam sve postupno objašnjavali i odgovarali na naša postavljena pitanja.  Također, vodiči su nam pokazali i izložbu ''Zagreb u kamenu'' gdje smo vidjeli kamenje i stijene koje se nalaze u Zagrebu i svaki dan ih možemo vidjeti.Hrvatski prirodoslovni muzej je nacionalna ustanova osnovana 1846. godine. U njemu se proučavaju, prikupljaju te prezentiraju fosili i razne druge stvari koje svjedoče o razvoju prirode i čovjeka na hrvatskim prostorima.Muzej sadrži  1 500 000 primjeraka raspoređenih u zbirke. Izložene su mineraloško-petrografska i zoološka zbirka.U zgradi Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja od 1797. godine do 1834. godine djelovalo je prvo zagrebačko javno kazalište pod nazivom Amadeov teatar.

Upis u 1.razred osnovne škole

UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

                                 

11. lipnja 2015. (četvrtak)     10.00 – 12.00     i     16.00 – 18.00

12. lipnja 2015. (petak)          10.00 – 12.00     i     16.00 – 18.00

13. lipnja 2015. (subota)        10.00 – 12.00     

Napomena: 

1)  Mole se roditelji da pripreme OIB djeteta 

2)  Za produženi boravak potrebno je priložiti  potvrde o 

zaposlenju oba roditelja

Obavijest

Dragi učitelji i učenici,

kao što ste obaviješteni, skupina učenika naše škole sudjelovala je u projektu „Slavimo s eTwinningom“!

Prozvali smo se Team Turings prema Alanu Turingu, slavnom britanskom matematičaru.Tijekom travnja i svibnja ispunili smo tri zahtjevna zadatka i na taj način smo stekli pravo sudjelovanja  u nagradnom natjecanju. U iščekivanju rezultata dijelimo s vama plodove svoga rada! Puno smo radili, jako smo se trudili, ali smo u tom radu i uživali! 

Zahvaljujemo svima koji su nam na ikoji način pomogli: 

svim zaposlenicima škole na razumijevanju prilikom obavljanja naših zadataka,

Leonu Gospodariću za vrhunsku svirku, 

Magdaleni Juričić za predivno otpjevanu pjesmu i učiteljici glazbene kulture Renati Barac za audiosnimku, 

Franu Marku Vlahiniću za spray art, 

učiteljici Jasni Butina-Brozinić za nevene, 

kuharicama za ustupanje kuhinje, 

ravnatelju Ljubomiru Špiljaru za podršku 

te, naravno, svojim roditeljima!

Team Turings:

Jana Kic, Iva Kuštović, Sara Marija Marić – 6.a, 

Vilim Boroša – 6.b,

Anja Obuljen i Petar Marković – 7.a,

Matea Matas, Irina Matić, Luka Pervan, Matea Šimunović – 7.b,

Luka Brebrić, Tvrtko Lončarić  i Valentin Vuk– 8.b.

Voditeljica projekta je učiteljica informatike Anita Kanić, a podržava ga knjižničarka Majda Kovač.

Kliknite i pogledajte! 

Obavijest o registraciji u Nacionalni sustav prijava i upisa u srednje škole

Obavještavamo učenike 8.razreda  i njihove roditelje da je potrebno registrirati se u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole.

Prijave počinju od 25.5.2015.

Ako to još niste učinili, učinite što prije!!!  KLIKNI ZA PRIJAVU

 

 

 

Napomene:

1) Ako iz bilo kojeg razloga to ne možete učiniti kod kuće bit će Vam omogućeno u školi. U tom slučaju ponesite u školu korisničko ime i lozinku koju ste dobili i javite se stručnoj službi 

2) Postupak prijava  kandidata s teškoćama u razvoju započinje ranije te je iznimno  važno da se upisni postupak obavi  pravovre.meno i to od  28. svibnja  do 12.  lipnja  2015.  godine kada se trebaju  javiti  uredima  državne uprave  u županiji odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu  i sport  Grada  Zagreba, a nakon što dobiju mišljenje Zavoda za profesionalno informiranje. Tamo će iskazati svoj  odabir  liste prioriteta redom   kako  bi  željeli   upisati   obrazovne  programe.

3) Kandidati koji se žele  natjecati  za upis  u razredne odjele za sportaše trebaju  od 25. do 28. svibnja 2015. godine  u sustavu  odabrati  sport ·kojim se bave, navesti  ime kluba i mjesto  u kojem  se klub nalazi kako  bi se  mogao  provesti .,daljnji  postupak. _ njihovog  rangiranja koji  će  provesti  nacionalni sportski savezi.  Napominjemo da. 'programe obrazovanja  koji  se  odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju kandidati sportaši koji zaista namjeravaju upisati takav program obrazovanja.

 

Povrat školskih udžbenika

Svi učenici koji su besplatne udžbenike dobili za školsku 2014./2015.godinu, obvezni su ih čuvati te ih po okončanju nastavne godine, odnosno zadnji dan nastave  vratiti u školu neoštećene/neuništene. Učenici koji će u školskoj godini 2014./2015. polaziti program dopunskog rada te polagati popravne ispite, dodijeljene besplatne udžbenike obvezni su školi vratiti neoštećene/neuništene po okončanju navedenih aktivnosti, a za učenike koji idu na popravni ispit najkasnije naredni dan po okončanju popravnog ispita.

Natjecanja

Nastavljamo sa odličnim vijestima koje nam donose naši učenici natjecatelji na državnoj razini.

Uz ranije spomenute učenike koji su nam donijeli izvrsne rezultate sa natjecanja iz matematike, tehničke kulture, ekologije, zadrugara i sudionika na Novigradskom proljeću, sada imamo i vijest o odličnom plasmanu Lucije Kolar iz 8.a razreda sa državnog natjecanja iz hrvatskog jezika koje se održalo u Trogiru. Luciju je pratila njezina profesorica Davorka Vuković. Čestitamo!

Za kraj jedan od najboljih rezultata koje je postigao učenik 8.a razreda Ivan Zubčić, nakon ostvarenog izvrsnog rezultata na županijskoj razini natjecanja iz njemačkog jezika, sudjelovao je na državnom natjecanju osvojivši odlično drugo mjesto.

 

Državna razina natjecanja održala se u Brodarici pored Šibenika od 21. do 23. travnja 2015. godine.

Ivanu Zubčiću  i njegovoj mentorici, profesorici Sanji Jukić,  čestitamo na ostvarenom rezultatu i predstavljanju naše škole.

   Ravnatelj

 

 

 

                                                                                   

 

 

Naša novinarska grupa bavi se istraživanjem o popularnosti Instagrama i Facebooka.Cilj je doznati koja je društvena mreža popularnija.

Molimo vas da ispunite anketu kako bi novinari prikupili što više vjerodostojnih podataka potrebnih za ovo istraživanje.

Voditeljica:Suzana Ruško,prof.

 

Anketa

Priredba za buduće prvašiće

U četvrtak 16.4. održana je priredba Za buduće prvašiće. Priredbu su organizirale učiteljice razredne nastave u suradnji s profesoricama glazbene i likovne kulture, te učenicama likovne grupe.Priredba je započela solo izvedbom na violončelu učenika 4.c razreda Davida Pavlovića. Nakon njega nastupio je Zbor četvrtaša, a učenica Petra Miloš iz 3.b izvela je recitaciju. Uslijedila je scenska igra učenika 3.a razreda, dvije vesele pjesme u izvedbi Zbora te ples učenica 3.a i 4.b razreda.

Kako bi budući prvaši bolje upoznali svoju buduću školu prisustvovali su i likovnim radionicama na kojima su radili lutkice od papira i otiskivali monotipije.

Kako smo se zabavili pogledajte u galeriji fotografija.

Retro dan

Prvi međuškolski "Retro dan" održao se 27. ožujka 2015. u Osnovnoj školi Lauder Hugo Kon. Skupu radionica pridružile su se OŠ dr. Ivan Merza, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića te OŠ Šestine. U pratnji profesorice geografije Antonije Miškulin, u sklopu dodatne geografske grupe, na Gornji grad su se uputili: Leon Gospodarić (8. a), Tvrtko Lončarić (8. b), Nika Benjak (7. a), Jana Kic i Iva Kuštović (6. a). Radionice su se održale od 14 do 16 h, a obuhvaćale su  upoznavanje starih igraćih konzola (Nintendo i Sega), način rada na pisaćim strojevima, način održavanja i slušanja gramofonskih ploča. Učenici su bili podijeljeni u tri skupine pa su tako raspoređeni obilazili radionice. U radionicama sudjelovali su i učenici OŠ Lauder Hugo Kon kao voditelji. Druženje je bilo prilika i za stvaranje novih poznanstava. Hvala OŠ Lauder Hugo Kon na pozivu i vrlo zabavnom i poučnom danu te se nadamo da će naša škola ina ovakvo druženje biti pozvana i iduće godine.

Nika Benjak, 7. a

Foto galerija

Terenska nastava šestih razreda

Radne zadatke započeli smo u Roču gdje smo ponovili kako raspoznati romaniku od gotike. Nastavili smo Alejom glagoljaša, spomen-obilježja hrvatskim glagoljašima i glagoljaštvu koje se sastoji od 11 pojedinačnih spomen-obilježja, od kojih je 10 od kamena, a samo su Gradska vrata na ulazu u Hum izradena od bakra. Svaki pojedini spomenik djeca su obradila kroz kratku priču o njegovim značajkama. Na putu su nas pratili i kiša i sunce, ali to nas nije spriječilo da sve vidimo i svašta naučimo. Nismo uvijek mogli izaći iz busa nego smo neke spomenike gledali kroz prozor ukrašen kišnim kapima,ali zato su  prezentacije izgovorene na mikrofon bile popraćene grmoglasnim pljeskom.
Stigavši podno Motovuna, pljusak nam je zaklonio pogled te smo vrijeme u sigurnosti toplog busa iskoristili za riješavanje listića iz povijesti.
Kad je kiša jenjala, krenuli smo u osvajanje Motovuna,a hrabrost je na vrhu bila nagradena suncem. Motovun smo upoznali i proučili kroz crtanje, izradu frotaža i fotografiranje. Prije strmog spusta osvježili smo se sladoledom.
Raspoloženje na povratku bilo je veselo i ispunjeno raznim igrama.

Voditelji:

Davorka Vuković,prof., Ida Loher,prof. i Toni Rajković,prof.

 Više fotografija potražite u galeriji.


Natjecanja

 

Proteklih nekoliko tjedana provodila su se natjecanja u svim predmetima ili izvannastavnim aktivnostima u koje ste vi učenici bili uključeni. Mnogi su pokazali veliki trud, znanje i želju za što boljim uspjehom. Do najviših razina natjecanja – državnih, svojim znanjem i sposobnostima, stigli su najbolji. To su:

Stipe Prskalo iz 6. b razreda sa svojim učiteljem mentorom Ivanom Milažarom bio je u Trogiru na državnom Natjecanju iz matematike i ostvario izvrsno 7. mjesto

Petar Marković iz 7. a razreda bio je u Primoštenu na državnom Natjecanju iz tehničke kulture u području programiranja i robotike i zauzeo odlično 8. mjesto. Njegov učitelj je Bruno Pavlović.

Vid Veselko (5. a), Jana Kic (6. a), Marija Žarak (7.a) i Klara Ljutić (8.a) razred bili su na  državnom natjecanju EKO kviz i osvojili  za školu dosad najbolje 2. mjesto. Njihove učiteljice voditeljice su Svjetlana Celinščak i Helena Legvard.

Predstavnici naše školske zadruge sudjelovali su na smotri zadruga koja se održala u OŠ Žitnjak i za svoj proizvod, digitalni kalendar, dobili velike pohvale i priznanje. To su : Valentin Vuk(8.b), Irina Matić(7.b), Marin Marić(8.b) i Matea Šimunović(7.b), a njihova voditeljica je učiteljica Anita Kanić.

Svim učenicima i njihovim voditeljima čestitam na postignutim rezultatima i odličnom dojmu kojim su predstavili OŠ Šestine.

 

Ovih dana na državno natjecanje kreću još učenici osmog razreda i to:

 Ivan Zubčić natječe se iz njemačkog jezika u pratnji sa svojom učiteljicom Sanjom T Jukić putuje u Šibenik.

Lucija Kolar natječe se iz poznavanja hrvatskog jezika i u pratnji svoje učiteljice Davorke Vuković putuje u Trogir.

Leon Gospodarić i   Magdalena Juričić otputovali su  u Novigrad u Istri gdje će se predstaviti sa svojim instrumentalno glazbenim vještinama na smotri Novigradsko proljeće. Prijavila ih je učiteljica glazbene kulture, Renata Barac

O njihovom uspjehu pišemo za nekoliko dana.

 

Zaželimo im sretan put  i što bolji rezultat. Sretno svima.

   Ravnatelj škole

Ljubomir Špiljar

 

                                                                                        

 

 
Humanitarna akcija
Administrator / datum: 11. 12. 2014. 16:09

Poštovani roditelji !

 

Mnogi stanovnici poplavljenog dijela Posavine još uvijek žive u vrlo skromnim uvjetima. Utvrdili smo da je na području Gunje još 97 kontejnera i tim stanovnicima je doista potrebna naša pomoć. 


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Administrator / datum: 4. 12. 2014. 16:26

Klikni


[OPŠIRNIJE]18.STUDENOGA-DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR
Administrator / datum: 17. 11. 2014. 11:28

Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. odaje se,dostojanstveno i primjereno,počast svim sudionicima obrane Vukovara,grada-simbola hrvatske slobode.

 

Povodom obilježavanja tog dana,pozivamo učenike i njihove roditelje da daju svoj doprinos na taj način da u Školu donesu jednu svijeću ili lampaš koje će biti upaljene ispred ulaza u Školu,na mjestu pripremljenom upravo za tu priliku.

 

Ravnatelj škole

Ljubomir Špiljar


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Administrator / datum: 11. 11. 2014. 17:36

U petak, 14. 11 2014. obilježavamo Dan škole , 151. godinu postojanja škole u Šestinama.

Taj dan neće biti nastave ni produženog boravka.

Pozivamo učenike i njihove roditelje na svečanu priredbu koja će se održati u 18,00 sati. 


[OPŠIRNIJE]Zahvala roditeljima
Administrator / datum: 17. 10. 2014. 14:13

Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali na rezanje kestena.

Roditelji:

 


[OPŠIRNIJE]Pridruži se MOVE Weeku i flashmobu
Administrator / datum: 18. 9. 2014. 20:05

[OPŠIRNIJE]Dragi učenici, poštovani roditelji,
Administrator / datum: 3. 9. 2014. 10:09

pred početkom smo još jedne školske godine. Nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove izazove, prikupljanje novih znanja, razvijanje novih vještina, nova druženja i sve ono lijepo i manje lijepo što škola donosi. Ovdje ćete naći informacije potrebne za početak.


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić!
Administrator / datum: 22. 12. 2014. 16:19


[OPŠIRNIJE]RSS


Zahvala

Zahvaljujemo roditeljima koji su sudjelovali u akciji uređenja okoliša u subotu, 11. travnja 2015. godine.

Roditelji:

Siniša Benko (­1.a)

Mario Klapčić (1.a/3.b)

Martina Kuzman (1.a/3.a)

Andrea i Nenad Malenica (1.a)

Meri Veselić (1.a/4.a)

Iva i Marko Brnčić (1.b)

Mira i Tomislav Knok (1.b)

 Sonja Šiljeg (1.b)

 

Hrvoje Kokot (2.a/4.a)

Tanja i Marinko Kuštović (2.a/6.a)

Svjetlana Celinšćak (2.b)

Helena Havlović (2.b)

Suzana Kamenjicki (2.b)

Željko Kucelj (2.b)

Anita Taylor (2.b)

Ana Gadža (3.a)

Ljiljana Turkalj (3.a)

Magdalena Garac (3.b)

Damir Ralić (3.c)

Tanja Hudetz (4.a)

Martina Golić (4.c)

AnaMarija Kovačević (4.c/7.b)

Jasna Butina (8.a)

Navike promijeni i zdravlje pokreni

Priloženi dokumenti:
web-plakat-final.pdf

Povratak u školske klupe

Dragi učenici, proljetni praznici započeli su 30. ožujka  2015. godine, a završili 3. travnja 2015. godine
Prvi nastavni dan nakon praznika je u utorak 7.travnja 2015. - turnus A

Upisi u prvi razred

 

OSNOVNA ŠKOLA ŠESTINE poziva roditelje upisnog područja naše škole na
upise!

 Upisno područje OŠ Šestine čine ulice:

Alanske stube, Benkov put, Biokovske stube, Bitorajska, Bjelevina,
Bjelolasička, Bolteki, Cesarov gaj, Čičarijska, Dedići, Durmitorska,
Gorjani, Gramača, Grašćica od broja 7A do kraja i od 2A do kraja,
Grebenščica, Herici, Himper, Jahorinska, Južni Pirovec, Južna, Kalabarovo
vrelo, Kalnički put, Kecerini Donji, Kecerini Gornji, Kelkovići, Kosinci,
Kulmerska, Lovćenska, Lovćenske stube, Lukšić Gornji, Malovanske stube,
Mitaki, Mlinovi, Mlinska, Mosorske stube, Okrugljak, Opuhači,
Petrovogorska, Pirovec, Pirovec Gornji, Podrebernica, Potočani, Prilaz
Kraljičinu zdencu, Razgled, Rudina, Ul. Ive Serdara, Sjevernjak,
Snježničke
stube, Somuni, Sudiščak, Svetojanska, Šafranišće, Šestinska cesta,
Šestinski Kraljevac, Šestinski prilaz, Šestinski put, Šestinski trg,
Šestinski vijenac, Šestinski vrh od broja 1 do 3, Šestinski vrh od broja 5
do 45 i od broja 2 do kraja, Šestinski vrh od broja 47 do 53, Šestinski
vrh
od broja 55 do kraja, Štirovnička, Šušnjevec od broja 1 do 69 i od broja 2
do 38, Troglavske stube, Trsišće, Vince, Vodenica, Zavižanska,
Zrinskogorska


Prije upisa u prvi razred koji će se obavljati u lipnju, potrebno je
utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, te molimo roditelje budućih
učenika da se jave nadležnoj liječnici školske medicine radi dogovora oko
termina pregleda.

 Služba za školsku i adolescentnu medicinu
 Medveščak - Laginjina 16,
 tel. 4843 - 049
 Tatjana Petričević Vidović, dr. med.,
 spec. školske medicine


 parni  dani              12,00-13,30
 neparni  dani          18,00-19,30

 

 Za termin testiranja djeteta u školi možete se javiti na broj telefona:
4674-261 radnim danom od 8- 14 sati.

 U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja će do 1. travnja
2015. godine imati navršenih 6 godina.

 SRDAČNO POZDRAVLJAMO BUDUĆE PRVAŠIĆE I  RODITELJE TE SE RADUJEMO VAŠEM
DOLASKU U ŠKOLU!

Za dodatne informacije  KLIKNI!

Predstavljanje slikovnice Vrapčić Prhko

U našoj će se školi u petak 23. siječnja 2014.  održati književni susret s Dubravkom Volenec, autoricom slikovnice Vrapčić Prhko, namijenjen učenicima prvih i drugih razreda.

Susret uključuje radionicu na temu zaštite ptica i prirode, ali i vježbu izgovora nekih suglasničkih skupova koje djeca zbog nezavršenog razvoja govora ili prirođenih govornih mana teže izgovaraju.

Slikovnicu je ilustrirao slikar Branimir Dolenec, a izrađena je u suradnji s Hrvatskim društvom za zaštitu ptica i prirode. Moći će se prigodno kupiti za 10 kn.

 

Božićni sajam
U utorak, 16. prosinca 2014., u našoj se školi održala svečana božićna priredba na kojoj su nastupali učenici nižih razreda i školski zbor. Zahvaljujući podršci roditelja učenika škole, već tradicionalno, uz priredbu se održao i božićni sajam. Odaziv je bio velik i sajam uspješan, na radost svih prisutnih! Među brojnim prigodnim sitnicama i rukotvorinama, mogli su se naći i veliki zidni kalendari s fotografijama učenika nižih razreda koje su osmislili i dizajnirali učenici u sklopu učeničke zadruge. Ovom prigodom posebno zahvaljujemo gospođi Nensi Drenški koja je omogućila da se izrađeni kalendari i tiskaju! 
 
Kalendara je još ostalo i možete ih nabaviti u školskoj knjižnici!
 
Čestitka

Dragi učenici i poštovani roditelji,
 
zimski praznici počinju od
24.12.2014.,a traju do 11.1. 2015.
Prvi nastavni dan u drugom polugodištu je 12.1.2015.
Turnus A( 4.a i 4.c) u 8,oo
vijesti
Humanitarna akcija
Administrator / datum: 11. 12. 2014. 16:09

Poštovani roditelji !

 

Mnogi stanovnici poplavljenog dijela Posavine još uvijek žive u vrlo skromnim uvjetima. Utvrdili smo da je na području Gunje još 97 kontejnera i tim stanovnicima je doista potrebna naša pomoć. 


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Administrator / datum: 4. 12. 2014. 16:26

Klikni


[OPŠIRNIJE]18.STUDENOGA-DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR
Administrator / datum: 17. 11. 2014. 11:28

Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. odaje se,dostojanstveno i primjereno,počast svim sudionicima obrane Vukovara,grada-simbola hrvatske slobode.

 

Povodom obilježavanja tog dana,pozivamo učenike i njihove roditelje da daju svoj doprinos na taj način da u Školu donesu jednu svijeću ili lampaš koje će biti upaljene ispred ulaza u Školu,na mjestu pripremljenom upravo za tu priliku.

 

Ravnatelj škole

Ljubomir Špiljar


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Administrator / datum: 11. 11. 2014. 17:36

U petak, 14. 11 2014. obilježavamo Dan škole , 151. godinu postojanja škole u Šestinama.

Taj dan neće biti nastave ni produženog boravka.

Pozivamo učenike i njihove roditelje na svečanu priredbu koja će se održati u 18,00 sati. 


[OPŠIRNIJE]Zahvala roditeljima
Administrator / datum: 17. 10. 2014. 14:13

Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali na rezanje kestena.

Roditelji:

 


[OPŠIRNIJE]Pridruži se MOVE Weeku i flashmobu
Administrator / datum: 18. 9. 2014. 20:05

[OPŠIRNIJE]Dragi učenici, poštovani roditelji,
Administrator / datum: 3. 9. 2014. 10:09

pred početkom smo još jedne školske godine. Nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove izazove, prikupljanje novih znanja, razvijanje novih vještina, nova druženja i sve ono lijepo i manje lijepo što škola donosi. Ovdje ćete naći informacije potrebne za početak.


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić!
Administrator / datum: 22. 12. 2014. 16:19


[OPŠIRNIJE]RSS


Kestenijada 2014.

16.10.2014. održana je 32.Kestenijada.

Vrijeme nas je poslužilo,veselja nije manjkalo, kesteni su nestali... :) ,a za dojmove drugih škola koji su bili naši dragi gosti, kliknite na priloženi dokument.

 

 

Priloženi dokumenti:
Kestenijada 2014..pdf

 

Dragi učenici i roditelji!

Kako bismo obogatili fond školske knjižnice, i ove godine provodimo akciju pod nazivom

„Jedan razred – jedna knjiga!“

 

Cilj je svakog razreda kupiti jednu knjigu po svom izboru koju će darovati knjižnici.

Prilozi učenika su proizvoljni – svatko daje koliko može i želi dati – 1, 3, 5 ili 10 kuna!

Uplatiti je potrebno do 5. studenog 2014.

ZAHVALJUJEM NA SURADNJI!

Knjižničarka Majda Kovač

 

KALENDAR ZA ŠKOLSKU GODINU 2014./2015.

 

 
 
Poštovani roditelji i učenici,
 
 povodom završetka 49.Vinkovačkih jeseni, smotre koja teži trajnoj afirmaciji izvornog kulturno-umjetničkog stvaralaštva temeljenoj na bogatoj baštini vinkovačkog kraja i cijele Hrvatske u organizaciji Ureda gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. 
 
U nedjelju, 21. Rujna 2014. Godine s početkom u 11.30 sat, na Trgu bana Josipa Jelačića, u Gradu Zagrebu će se po prvi puta održati kulturna manifestacija „ Najveće šokačko kolo“. U „Najveće šokačko kolo“ mogu se uključiti sve građanke i građani od najmlađih do najstarijih.
preskoči na navigaciju